Nostalgisk Fyen Rundt med 50 skibe

Fyn Rundt for bevaringsværdige skibe løber af stablen i uge 30 2018. Arkivoto: Nils Svalebøg

Nostalgisk Fyen Rundt med 50 skibe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middelfart: Arrangørerne har allerede nu tilsagn fra 50 bevaringsværdige sejlskibe om deltagelse i kapsejladsen rundt om Fyn i uge 30. Eller sådan næsten rundt - for sejladsen starter i Bogense og slutter i Svendborg og har lige et smut til Ærøskøbing undervejs.

- I alt er 50 skibe tilmeldt. Det er ca. ti flere, end vi hidtil har været, og flere kan nå at komme til, fortæller Jay Brun Jensen, der som praktisk arrangør af kapsejladsen blandt andet har opgaven med afslutningsfesten for de - foreløbig - 526 personer, der forventes at sejle med på skibene.

Der er foreløbig tilmeldt 12 skibe i den store klasse, så der bliver mulighed for at opleve en lang række af de største danske tomastede og tremastede skibe, skonnerter og galeaser.

Det har desuden vist sig, at der er stor interesse fra de mindre skibe for at deltage i år, hvor distancerne er mindre på hvert ben. Hver eftermiddag anløber skibene en ny havn.

- For første gang starter vi kapsejladsen fra Bogense, og Ærøskøbing er med for første gang i de 35 år, vi har sejlet Fyn rundt, lyder det fra Jay Brun Jensen.

I år kan skibene igen følges på internettet, idet alle deltagende skibe får udleveret en Trac-Trac responder, som kan fortælle skibenes kurs og fart, samt hvor de ligger i feltet. Alle resultater bliver desuden lagt ud på Fyn Rundt's hjemmeside hver aften.

/EXP

Nostalgisk Fyen Rundt med 50 skibe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce