"Nordstjernen" kom i havn

Renoveringen af "Nordstjernen", det ældste bevarede træskib bygget i Middelfart, er godt i gang. Det gamle skib blev bygget på Illums værft i 1872 og blev i 2005 købt af John Engelbrecht fra Vejle, der mente, at skibet skulle tilbage til den havn, det oprindelig kom fra. "Nordstjernen" er netop vendt tilbage til Middelfart efter en tur på værft i Ebeltoft, og forventes helt færdig om et års tid. Jørgen Illum er oldebarn efter bådebyggeren, som i sin tid byggede den gamle jagt. FOTO: Peter Leth-Larsen
Foto: Peter Leth-Larsen

"Nordstjernen" kom i havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middelfart: Efter næsten et halvt år på værft i Ebeltoft vendte "Nordstjernen" i går tilbage til Gl. Havn - med helt ny rigning, der fører skibet tilbage til sit udrindelige udseende fra 1872.

Marinehjemmeværnet bugserede den gamle jagt hjem i nattens løb. Om bord var fire lokale ildsjæle fra Lillebæltværftet, som også var med, da "Nordstjernen" blev fragtet til Fregatten Jyllands værft i november.
Skibsejer John Engelbrecht oplyser, at der endnu resterer et års renoveringsarbejde, inden det stolte gamle træskib er klar.

"Nordstjernen" er det ældste eksisterende træskib, som er bygget i Middelfart, og er samtidig Danmarks næstældste jagt. Oprindeligt blev det brugt som fragtskib.

"Nordstjernen" kom i havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce