Nomineret til pris: Filmdrømmen startede i folkeskolen i Nørre Aaby

Kristian Håskjold (i baggrunden) købte efter sin konfirmation et videokamera, som han kunne filme sine venner med. Lige siden dengang er interessen for film kun vokset. Foto: Esben Sloth

Nomineret til pris: Filmdrømmen startede i folkeskolen i Nørre Aaby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

29-årige Kristian Håskjold er i år nomineret i kategorien, Den Bedste Danske Kortfilm og Talentprisen til Odense Film Festival med sin film "En værdig mand", som er den femte film i rækken af kortfilm, han har instrueret.

Nørre Aaby/København: "En værdig mand", der er instrueret af Kristian Håskjold, bliver i år vist på fem forskellige filmfestivaller verden over blandt andet i Californien og England. Selvom Kristian Håskjolds film er blevet anerkendt flere steder i verden, så begyndte inspirationen i folkeskolen i Nørre Aaby.

- Jeg begyndte at lave små videoer i folkeskolen, hvor jeg også gik til mediefag. Min mediefags- og engelsklærer gjorde begge to meget for at vække min interesse for film. Min mediefagslærer gav mig endda film med hjem - hun pushede mig til at gå den vej, siger Kristian Håskjold og tilføjer, at det var den første rigtig store inspiration til filmens verden.

Han boede sammen med sine forældre og to brødre i Nørre Aaby fra han var syv til efter gymnasiet, hvor han flyttede til København for at udleve drømmen om at lave film.

"En værdig mand" er den femte film i rækken, som Kristian Håskjold har instrueret - det er dog den første af hans film, der er nomineret til Odense Film Festival. Foto: Rasmus Hasle Jørgensen

Onkel gav inspiration

Når Odense Film Festival løber af stablen fra den 27. august til den 2. september, så er Kristian Håskjolds "En værdig mand" en af de kortfilm, der spiller på lærredet.

- Inspirationen til filmen kommer fra min onkel, der arbejdede som bager. Som barn havde jeg svært ved at forstå ham, fordi han arbejdede om natten. Min onkels familie og min fætter, som var min bedste ven, boede i Gelsted, så jeg kom nærmest i deres hus hver weekend, så det er derfra, jeg er blevet inspireret til at lave lige præcis den her film, siger Kristian Håskjold.

For Kristian Håskjold har det været en stor oplevelse at blive nomineret til en filmfestival herhjemme, selvom han har været nomineret til flere udenlandske festivaller med sine tidligere film.

- Det er utrolig dejligt at være nomineret, og hvis jeg vinder, ville jeg blive lykkelig. Det at få anerkendelse af den danske branche. At folk kan lide, det man laver, betyder virkelig meget for ens fremtidige arbejde, siger Kristian Håskjold, der ser frem til en spændende uge med masser af film.

Nomineret til pris: Filmdrømmen startede i folkeskolen i Nørre Aaby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce