Nørre Aaby i venteposition: Kommunen forhandler med investor om liv i de gamle stationsbygninger

Udviklingsplanen for fremtidens Nørre Aaby præsenteres og drøftes ved et borgermøde torsdag den 16. august klokken 19.00 i sognehuset på Kirkevej i Nørre Aaby, fortæller formand for lokaludvalget John Jørgensen. Foto: Sofie Secher Karlsen

Nørre Aaby i venteposition: Kommunen forhandler med investor om liv i de gamle stationsbygninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokaludvalg og borgere i Nørre Aaby har i fællesskab forfattet en udviklingsplan fyldt med ideer til, hvordan byen skal se ud i fremtiden. Flere af ideerne kredser om et medborgerhus i de gamle stationsbygninger, men det kræver en velvillig investor, som kan se potentialet.

Nørre Aaby: Lokaludvalget i Nørre Aaby har længe været på udkig efter lokaler til et nyt medborgerhus, som skal danne rammerne om et mødested for både unge og ældre, kultur og fællesspisning.

Først rettede udvalget øjnene mod de bagerste lokaler i det gamle bibliotek, men nu er de ved at blive omdannet til boliger. Derfor flyttedes øjnene til lokaler på førstesalen i det nye bibliotek, men heller ikke her, er der plads til et samlingspunkt for byens borgere.

Derfor er lokaludvalgets øjne vandret videre til den gamle stationsbygning på Jernbanevej, som har været til salg siden 2011. At den gamle bygning er et bud på fremtidens medborgerhus i stationsbyen er blot en af mange ideer, som fremgår af den udviklingsplan, som lokaludvalget og byens borgere formulerede i starten af juni 2018.

- Bygningen egner sig rigtig godt. Pakhuset ved siden af ville være unikt som fælleshus, fortæller formand for lokaludvalget, John Jørgensen, da han en formiddag går en tur i Nørre Aabys bymidte med avisens journalist med det formål at fortælle om de mange ideer, som den nye udviklingsplan indeholder. I udviklingsplanen har medborgerhuset i stationsbygningerne fået navnet "Kulturstationen".

- Vi har et virtuelt forsamlingshus i brugsen (SuperBrugsen på Grønnegade, red.). Vi har et udendørs forsamlingshus i Tusindårslegeparken, men vi mangler et sted, hvor vi kan mødes indendørs, forklarer John Jørgensen.

Han fortæller desuden, at ideen om stationsbygningerne som kultursted gerne skal suppleres med borgerstyrede aktiviteter og noget mere kommercielt, så det så at sige "kan løbe rundt".

- Vi har et virtuelt forsamlingshus i brugsen. Vi har et udendørs forsamlingshus i Tusindårslegeparken, men vi mangler et sted, hvor vi kan mødes indendørs.
John Jørgensen, formand for lokaludvalget i Nørre Aaby
Udviklingsplanen
På et borgermøde den 7. juni formulerede lokaludvalget i Nørre Aaby og byens borgere sammen en udviklingsplan fyldt med ideer, som er delt op i nedenstående 12 emner. Hele udviklingsplanen kan ses på nraaby.infoland.dk.

Udviklingsplanen præsenteres og drøftes på et borgermøde torsdag den 16. august klokken 19.00 i sognehuset på Kirkevej i Nørre Aaby.

1. Erhverv, handel og arbejdspladser.

2. Bosætning og velkomst til nye borgere

3. Børnefamilier, netværk og aktiviteter og rum

4. De nye seniorer - liv, aktiviteter og ressourcer

5. Midtbyen - anledninger og samlingssted - kulturhus - medborgerhus

6. Kunst og kultur

7. Trafiksikkerhed - stier, veje og fortove

8. Unge - afterteens: Oplevelser, anledninger og faciliteter

9. Byforskønnelse - huse, haver, områder og steder

10. Sundhed, motion, mad og velvære

11. Information, kommunikation, netværk og formidling

12. Jernbane, motorveje og andre transportformer
Lokaludvalget i Nørre Aaby drømmer om, at der i fremtiden bliver medborgerhus og mange andre aktiviteter i de gamle stationsbygninger. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Lokaludvalget i Nørre Aaby drømmer om, at der i fremtiden bliver medborgerhus og mange andre aktiviteter i de gamle stationsbygninger. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Kommunen forhandler

Hvorvidt det denne gang skal lykkes Nørre Aaby at få et medborgerhus, er endnu uvist. Teknik- og Miljødirektør i Middelfart Kommune, Thorbjørn Sørensen, kan dog løfte sløret for, at man i kommunen er i gang med forhandlinger med en investor om et eventuelt køb af stationsbygningerne - hvem denne investor er, vil han dog endnu ikke røbe.

- Vi er i jævnlig kontakt med dem (investoren, red.) og skal være det igen i slutningen af august. Det vi selv (kommunen, red.) arbejder med, det er at snakke med forskellige lokale interessenter - også internt i kommunen - om, hvordan vi kan bidrage med noget til stationsbygningen. Det ved jeg ikke, om vi kan, men det er det, vi er ved at prøve at finde ud af lige nu.

Kan investoren se noget nyttigt i, at stationsbygningen bliver til et miks af medborgerhus og noget kommercielt?

- Ja, det tror jeg godt, de ville. Det er i hvert fald mit indtryk, siger Thorbjørn Sørensen.

Han fortæller desuden, at kommunen skal mødes med investoren i slutningen af august, og at en endelig beslutning muligvis bliver taget her. Et endeligt ja, kræver dog også, at byrådet godkender planerne.

Nørre Aaby i venteposition: Kommunen forhandler med investor om liv i de gamle stationsbygninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce