Nørre Aaby Skole må droppe en 0. klasse: Forældre vælger privatskole

Skoleleder på Nørre Aaby Realskole, Carsten Krag, har godt kunnet mærke en stigende efterspørgsel efter privatskolens 0. klasse. Privatskolen har to spor i 0. klasse, mens den lokale folkeskole fra næste skoleår må nøjes med ét spor. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Nørre Aaby Skole må droppe en 0. klasse: Forældre vælger privatskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere og flere forældre vælger at sende deres børn på privatskole. I Nørre Aaby betyder det, at den lokale folkeskole kun vil have én 0. klasse efter sommer.

Nørre Aaby: Efter flere år med en relativ stabil andel af forældre, der foretrækker at sende deres børn på privatskole, stiger andelen nu markant forud for det kommende skoleår.

Siden skoleåret 2014/2015 har mellem 16 og 17 procent af forældrene valgt private alternativer til folkeskolen, når børnene har skulle begynde i 0. klasse. Det tal stiger i det kommende skoleår til knap 21 procent.

Mest markant er udviklingen i Nørre Aaby, hvor antallet af elever i 0. klasse på den lokale folkeskole falder fra 36 børn i det nuværende skoleår til 24 børn efter sommerferien. Det betyder, at skolen for første gang i mange år kun vil have én 0. klasse, der til gengæld vil have en højere klassekvotient end normalt. Modsat stiger elevtallet på Nørre Aaby Realskole, hvor der for første gang i mange år vil være fuldt booket op i skolens to 0. klasser.

Skoleleder på Nørre Aaby Realskole, Carsten Krag, har aldrig før oplevet så stor en søgning til skolen.

- Jeg har ikke oplevet så stor tilslutning i de 12 år, jeg har været skoleleder. Så vi er da bestemt både glade og stolte over at blive valgt til på den måde. Især, når det sker i en tid, hvor børnetallet falder. Det er godt med godt på, siger Carsten Krag, der vurderer, at forældrene blandt andet sætter pris på den korte vej fra beslutning til handling på privatskolen:

- Vi har et rigtig godt renommé i forhold til det faglige og i forhold til tryghed og trivsel, og så er vi så privilegerede, at der er meget kort vej til beslutningstagerne, siger Carsten Krag.

Det er klart, at vi som lokal skole vil kigge på, hvad der kan ligge bag den negative udvikling, så vi kan forsøge at vende den.
Martin Falk, skoleleder på Nørre Aaby Skole

Ærgerlig skoleleder

Hos skoleleder på Nørre Aaby Skole, Martin Falk, er der først og fremmest ærgrelse over, at skolen går fra to til et spor i 0. klasse.

- Vi ville selvfølgelig rigtigt gerne have nok elever til at have to spor. Det giver en bedre dynamik og gør, at børnene kan skabe flere relationer. Men man må bare konstatere, at der er for få børn i området. Det faldende børnetal er i hvert fald en del af forklaringen, siger Martin Falk, der nu vil forsøge at komme lidt bag om tallene.

- Det er klart, at vi som lokal skole vil kigge på, hvad der kan ligge bag den negative udvikling, så vi kan forsøge at vende den, siger han.

Nørre Aaby Skole må droppe en 0. klasse: Forældre vælger privatskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce