Nørkleri på én pind

Tekstilkunstneren Vibeke Lindhardt lægger vejen forbi KulturØen, hvor hun fortæller om hæklingens historie. Foto: Colourbox

Nørkleri på én pind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det vrimler med hækle - og strikkecaféer landet over. De gode gamle håndarbejdssysler har fået en gevaldig revival de seneste år og vi strikker, hækler og broderer som aldrig før.

Middelfart: Tirsdag 2. oktober kl. 19.30 lægger tekstilkunstneren Vibeke Lindhardt vejen forbi KulturØen, hvor hun fortæller om hæklingens historie som spænder over miljøvenlige karklude til tekstilgraffiti i gadebilledet.

Vibeke Lindhardt lærte som ganske lille at hækle af sin mormor. Med udgangspunkt i et lilla hæklet slumretæppe som hun hæklede som 12-årig, fortæller hun den røde tråd i hæklingens historie og laver tre nedslag i tid og taler om hæklings status i forskellige tider og generationer; hendes mormors, hendes egen og hendes datters.

Hun gennemgår hæklingens historie og fortæller bl.a. om hvordan irske kvinder fik deres familier til at overleve under hungersnøden i 1800-tallet årene ved at vidensdele og eksportere irske hæklinger til kontinental-Europa.

I dag er hækling blevet meget populært igen og foredraget afsluttes med en om moderne kunstnere og designere der bruger hækling som deres udtryk. F.eks. "våbenproducenten" Hanne G. der arbejder flabet og eftertænksomt med hækleteknikken.

Foredraget ledsages af en masse billeder, sjove hæklede fund og Vibeke vil også fortælle om moderne kunstnere, som bruger hækling i deres kunstneriske udtryk, og om begrebet tekstilgraffiti og guerilla-knitting.

Foredraget er arrangeret af garnbutikken iSologRegn, Vestfyns husflid og Middelfart Kultur & Bibliotek. Som optakt til foredraget holder IsologRegn ekstraordinært åbent i butikken i Algade 44.

Billetter koster 60 kr. og kan købes på www.middelfartbibliotek.dk.

Nørkleri på én pind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce