Fredag overrakte Middelfart Kommune nøglerne til Nørre Aabys gamle rådhus til Boligforeningen Lillebælt. Nu skal bygningerne laves til boliger, bibliotek og forsamlingshus.

Nørre Aaby: Der var klapsalver fra forsamlingen af primært kommunale medarbejdere, efter borgmester Steen Dahlstrøm fredag morgen overrakte nøglerne fra Nørre Aabys gamle rådhus til formanden for Boligforening Lillebælt, Alex Gren.

Siden kommunesammenlægningen har Teknik- og Miljøforvaltningen haft adresse i rådhuset, men nu starter et nyt kapitel for bygningerne midt i Nørre Aaby.

Som det tidligere er beskrevet, planlægger foreningen, at rådhuset og andre bygninger i den centrale del af Nørre Aaby, skal laves om til 28 boliger, et nyt bibliotek og et forsamlingshus, som efter planen skal være færdigt i 2019.

Har allerede lagt billet ind

- Vi glæder os afsindigt til at komme i gang. Jeg tror, det vil forskønne bymidten rigtig meget. Selvfølgelig vil det også give noget støj, mens der bygges, men det tror og håber jeg, folk vil se gennem fingre med, siger Alex Gren fra Boligforeningen Lillebælt til avisen.

Lis og Ole Frankfurth bor i Nørre Aaby, er begge med i bestyrelsen i foreningen, og har allerede lagt billet ind på en bolig i det ny byggeri.

- Vi bor oppe i Bøgeparken nu, men vi har altid gerne villet bo i bymidten, og det her byggeri bliver jo fantastisk flot, bynært og tæt ved der, hvor tingene sker i byen. Nu håber vi, at vi kan få en af de store boliger, siger Ole Frankfurth.

Fredag eftermiddag markerer skellet for de 70 kommunale medarbejdere i Nørre Aaby. De seneste par uger har de ligesom kollegerne i kommunens Ejby-matrikler pakket alt ned i flyttekasser. På mandag rykker de sammen med kommunens øvrige afdelinger ind i det nye rådhus i Middelfart.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle

Debat: Vender man tingene på hovedet?

5
Rådhus til 120 millioner indviet: En ny verden venter de ansatte

Rådhus til 120 millioner indviet: En ny verden venter de ansatte

Ejby Rådhus bliver til ældre- og familieboliger

Ejby Rådhus bliver til ældre- og familieboliger