Fredericia City Triatlon fik nej til at cykle over Gl. Lillebæltstbro, men det er ikke sikkert, Lillebælt Halvmarathon også får afslag på at benytte broen, lyder det fra Vejdirektoratet.

Middelfart: Lillebælt Halvmarathon skal ikke trække alternative ruter ud af ærmet endnu, når løbet afholdes 5. maj næste år. Det har ellers være uvist, om politiet ville sige nej til, at løbere igen kunne skridte over Gl. Lillebælstbro, efter Fredericia City Triatlon fik afslag på at cykle over broen i starten af september.

Da var begrundelsen, at Gl. Lillebæltsbro skulle holdes åben, i tilfælde af at der opstod uheld på den nye bro. Men fra Vejdirektoratet lyder nu, at den begrundelse ikke er en principiel afgørelse, og at halvmaratonet ikke nødvendigvis vil få samme melding.

Kommer an på dagens forhold

- Rigtig meget spiller ind i de her beslutninger. Hvornår på dagen broen skal lukkes, hvad der ellers sker på vejnettet, og hvor langt tidsrum det drejer sig om. Og det er ikke sikkert, omstændighederne ved Lillebælt Halvmarathon er de samme som ved triatlonløbet. Som jeg forstod politiet, var én anke især, at triatlonløbet ville have broen lukket i en for lang periode, til at politiet mente, det var forsvarligt, siger Søren Kjemtrup, afdelingsleder i Vejdirektoratet.

Og netop i forhold til tidsrummet er der forskel på de to løb. Fredericia City Triatlon havde ansøgt om at lukke Gl. Lillebæltsbro i mellem fire og seks timer, oplyser Fredericia Kommune. Til sammenligning lukkede Lillebælt Halvmarathon broen i tre timer i 2016.

Nyt i næste uge

Lillebælt Halvmarathon har allerede ansøgt om at benytte Gl. Lillebæltsbro. Den ansøgning ligger dog nu i feriedvale hos Vejdirektoratet.

- Min sagsbehandler, som sidder med ansøgningen, er på ferie, men er tilbage i næste uge, så der kan jeg fortælle mere om, hvordan det går med processen. Afgørelsen, og hvad politiet siger i høringen, melder vi dog ikke ud om, før vi har kontaktet arrangørerne. De skulle nødig høre om den for første gang i pressen, siger Søren Kjemtrup, afdelingsleder i Vejdirektoratet.

Gl. Lillebæltsbro skal renoveres næste år, men Vejdirektoratet har dog med vilje skudt uden om halvmaratonet og vil først lukke broen sidst i maj. Broen lukkes og renoveres i etaper, én gang i 2018 og igen i 2019. Næste år lukker broen for køretøjer i omkring 20 sammenhængende uger fra slutningen af maj.

  • fyens.dk