Nej til svinefarm på Fønsskov


Nej til svinefarm på Fønsskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VVM: Det skal miljøvurderes, om Wedellsborg Gods kan få svin på Tybrindvej

NORDVESTFYN: Wedellsborg Gods må afskrive at producere svin på Fønsskovvej i Nørre Aaby Kommune og i stedet håbe, at muligheden for at etablere en del af den ønskede produktion vil være til stede på Tybrindvej i Ejby Kommune.

Det er situationen efter mødet i går i Fyns Amts Udvalg for Trafik og Miljø.

Her skulle udvalget tage stilling til godsets ønsker om på to ejendomme de omtalte steder at placere i alt 2000 søer med godt 50.000 smågrise som synligt, årligt resultat.

Samlet er der tale om en ønsket produktion på 842 såkaldte dyreenheder, og ifølge loven kræver etablering af svinebesætninger med over 250 dyreenheder et regionplantillæg med en vvm-redegørelse. Den skal give en vurdering af en svineproduktions virkninger på miljøet. Hertil kommer, at begge de ønskede produktioner skal placeres i områder med større skovområder og højt målsatte naturområder.

Og på Fønsskovvej er målene ganske enkelt så værdifulde, at amtet på forhånd melder fra.

- Der er ikke nogen grund til at sætte en vvm-undersøgelse i gang, når vi klart kan se, at ansøgeren, som skal betale, ikke kan nå i mål med den, siger formanden for udvalget, Poul Weber (V).

Fønsskov er et område, som er udpeget som såkaldt EU-habitat og internationalt beskyttet fuglereservat.

- Selv med den mest moderne teknologi, der kan fjerne op til 90 procent af generne, vil det ikke være muligt at overholde bestemmelserne, siger Poul Weber.

Ifølge retningslinjerne for regionplanen må der ikke inden for de internationale naturbeskyttelsesområder meddeles tilladelse til aktiviteter, som kan have negative konsekvenser for de arter og naturtyper, områderne er udpeget for at beskytte. Der må heller ikke gives tilladelse til aktiviteter, som ved forurening kan påvirke naturområderne i et omfang, der hindrer opfyldelsen af fastlagte kvalitetsmål.

Ingen kommentar

Forleden udtalte godsets driftsleder Lars Rasmussen, at et gods også har behov for at få en indtjening for at kunne overleve.

- Vi kan ikke eksistere alene ved at ligge i en pragtfuld natur, sagde Lars Rasmussen.

Det er samtidig det første dyrehold, der overhovedet er tale om på godset, som sammen med Frijsenborg i Jylland i selskabet Wefri A/S er Danmarks største jordbesiddelse under lensgreve Bendt Wedell.

Lars Rasmussen fremhævede også, at Wedellsborg på Brandsø i Lillebælt er på vej tilbage til naturen, idet produktionen af nåletræer på øen er opgivet, så den nu stille og roligt er på vej tilbage til naturens egen tilstand.

Fra Wefri A/Shar man foreløbig ingen kommentarer til amtets afgørelse.

- Vi har ikke fået afgørelsen endnu, og før det sker, har vi ikke nogen kommentarer, siger underdirektør Jimmi Enevoldsen, Wefri A/S.

Nej til svinefarm på Fønsskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce