Nej til nyt broløb i Middelfart


Nej til nyt broløb i Middelfart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejdirektoratet vil ikke være med til at lukke Den Nye Lillebæltsbro igen. Bilisterne skal ikke igen risikere at sidde i kø i to-fire timer.

Alt tyder på, at det første Lillebælt Halvmarathon også bliver det sidste. Bilisterne skal ikke igen risikere at sidde i kø i to-fire timer.

Vejdirektoratet har ikke fået en formel ansøgning om at gentage løbet næste år, men når eller hvis den kommer, er holdningen klar:

- Vi har meldinger om bilister, der har siddet i kø i to til fire timer. Det kan vi ikke byde bilisterne, siger Jens Kr. Ørnskov, vejcenterchef ved Vejcenter Syddanmark, som sagde ja til at låne broen ud til løbet den 3. maj i år.

Da broen blev spærret i den østgående retning for at give plads til de 6577 løbere, medførte det samtidig flere kilometer lange køer i begge retninger på motorvejen.

Flere teorier har været fremme - blandt andet om, at en væltet lastbil syd for Vejle skulle have en del af skylden.

- Det er der ikke noget, der tyder på. Køen skyldes efter alt at dømme den generelt stigende trafikmængde, siger Jens Kr. Ørnskov, som har noteret 10 procent stigning i trafikken over bæltet siden 2006.

- Samtidig kørte bilisterne meget langsomt over broen for at se løberne. Her opstod der kigge-kø. Det kan vi jo ikke gøre noget ved, siger han.

Løbsleder Mads Stryhn håber stadig på at få lov til at arrangere løbet igen.

- Der er ingen tvivl om, at vi gerne vil gentage løbet, men vi vidste på forhånd, at vi havde tilladelse til ét løb, og at det skulle være så godt som overhovedet muligt. Og vi fik i hvert fald bevist, at der kan arrangeres store løb i Danmark også, siger Mads Stryhn.

Jens Kr. Ørnskov ser kun en mulighed for at gentage løbet.

- Så skal det foregå om natten. Som trafiktallene ser ud, kan vi først lukke broen klokken 22 og den skal være åben igen klokken otte næste morgen. Det ved jeg ikke, hvor spændende det er, siger vejcenterchefen.

Nej til nyt broløb i Middelfart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce