Nej tak til plastikposer: - Det er win win for alle

Det er apoteker Tine Klingsten Nielsen, der fandt på, at de kunne donere 25 ører for hver pose, som kunderne sagde nej tak til på apotekerne i Middelfart, Strib og Fredericia. Det er nu blevet til i alt 100.936 poser og 25.234 kroner. Foto: Maria Frellesen Pedersen

Nej tak til plastikposer: - Det er win win for alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Siden den 1. august 2017 har Middelfart Apotek sammen med Strib og Fredericia Apotek samlet penge ind til forskellige organisationer i nærområdet.

Middelfart: At skåne miljøet og støtte et godt formål har været tanken bag "nej til posen", som Middelfart, Strib og Fredericia Axeltorvs- og Vesterbrogades Apotek har kørt med det sidste år. Hver gang, kunderne på et af apotekerne har sagt nej til en pose til deres varer, har apotekerne doneret 25 øre til en patientforening eller en sygdomsbekæmpende organisation.

- Det er jo en win win situation. Kunderne er glade for, at de kan få lov til at give noget videre, og vi giver egentlig bare det, vi sparer på ikke at bestille nye poser. Vi har slet ikke bestilt poser siden, vi begyndte på projektet, siger apoteker Tine Klingsten Nielsen, der er ophavskvinde til idéen.

Projektet med at sige nej til plastikposer har nu kørt i lidt over et år og startede ud med, at der blev sagt nej til en plastikpose 4000 gange bare i den første uge.

- Vi fortsætter

100.936 poser er der gennem det sidste år blevet sagt nej til. Det har i alt givet apotekerne 25.234 kroner, som de har kunnet donere til forskellige organisationer. Indtil videre er der blandt andet blevet doneret penge til Alzheimers, Støt Brysterne og Natteravnene, og hvis det står til Tine Klingsten Nielsen, så stopper de ikke med at donere penge lige foreløbigt.

- Altså vi fortsætter indtil, man ikke bruger plastikposer længere. Selvom vi har genbrugsplastikposer lige nu, så går vi skridtet videre næste gang, hvor planen er at bestille bionedbrydelige poser, så jo flere der siger nej til posen, jo bedre.

Hvem, pengene går til i næste omgang, er endnu ikke besluttet, men apotekernes facebookbrugere har fået lov til at være med til at bestemme, hvem pengene skal gå til. De har kunnet stemme imellem Foreningen for voksenvenner, Mødrehjælpen, Headspace og Red Barnet.

Nej tak til plastikposer: - Det er win win for alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce