Naturpark Lillebælt: Stor fejring når diplom overrækkes

På Gammel Havn i Middelfart kommer der til at være stor festivitas, når det den 23. februar bliver fejret, at Naturpark Lillebælt er godkendt som Naturpark. Arkivfoto: Ole Klottrup

Naturpark Lillebælt: Stor fejring når diplom overrækkes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det bliver med krabbesuppe, friske fisk og en mindesten på havbunden, når Naturpark Lillebælt fejrer, at de får deres diplom.

Middelfart: Den 23. februar bliver en hel særlig dag for Naturpark Lillebælt. Med stor festivitas får man denne dag nemlig overrakt diplomet for, at de er godkendt som naturpark af Friluftsrådet, og det er en særlig begivenhed, fortæller Niels Ole Præstbro, der er projektleder i Naturpark Lillebælt.

- Det har stor betydning for alle tre kommuner (Middelfart Kommune, Kolding Kommune og Fredericia Kommune, red.). Det er noget, vi har arbejdet på i fire år, så det er en afslutning på fire års pilotprojekt, som nu bliver godkendt af Friluftsrådet. Det viser, at vi er nået en milepæl.

- Og området er jo unikt, fordi det er Danmarks største naturpark, hvor 70 procent af naturparken er hav. Havet er unikt med det strømmende bælt fyldt med marsvin, siger han.

Til fejringen er alle velkomne, og de kan se frem til både noget godt til ganen og godt til ørerne.

- Der bliver lækre smagsprøver med friskfanget fra Lillebælt. Og så har vi nogle dygtige naturvejledere, som fortæller om området og naturen, siger han.

Politikere fanger fisk

Lokale politikere skal sammen med lokale fiskere ud på Lillebælt og forsøge at fange fisk. Den fangst, de forhåbentlig får, kommer med ind til Gammel Havn, hvor en gruppe børn står klar til at tilberede den. Her vil der være smagsprøver på den friske fisk og krabbesuppe. Og så starter den ceremonielle del.

- De tre borgmestre sejles fra hver sin by og mødes ude på bæltet - på fællesskabets midtpunkt. Her får de overrakt diplomerne og får aftalen indgraveret i en sten, som de sammen sænker på bæltets bund. Det symboliserer, at det er noget, vi fælles tror på fremadrettet, og at vi ønsker flere stenrev tilbage til Lillebælt, siger Niels Ole Præstbro.

I Middelfart finder fejringen sted på Gammel Havn den 23. februar om formiddagen.

Naturpark Lillebælt: Stor fejring når diplom overrækkes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce