Naturens Dag bliver både våd og sjov

Vibeke Nørby er Koordinator for Naturens Dag i Middelfart Kommune. Foto: Nils Mogensen Svalebøg
Foto: Nils Svalebøg

Naturens Dag bliver både våd og sjov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvad er Naturens Dag?

- Naturens Dag er et initiativ, der bliver holdt i hele landet. Naturens dag i Middelfart Kommune er en dag, hvor rigtig mange forskellige foreninger og klubber har forskellige aktiviteter i naturen, hvor de viser, hvordan man kan få nogle sjove oplevelser i naturen.

Hvorfor holder I Naturens Dag? - Vi vil gerne vise dem, der bor i kommunen, og dem der besøger kommunen, hvor mange dejlige naturoplevelser, der er i Middelfart. Vi vil gerne vise, hvordan og hvor man kan lave sjove ting i naturen.

Hvorfor vil I gerne vise det? - Fra kommunens side er det for det første, fordi vi tror, at hvis man kender naturområderne og lidt til naturen, så passer man også bedre på den. Og for det andet ved vi også, at det er godt for ens livskvalitet, at man bevæger sig, og at man er udendørs. Det giver sundhed fysisk, men også mentalt. Og på Naturens Dag kan vi lave en slags udstilling af alle de muligheder, der er. Og så forestiller vi os også, at når man kender mulighederne, kan man også meget bedre bruge dem i hverdagen. Og foreningerne vil gerne være med, fordi de gerne vil gøre noget godt for andre. Og de vil også gerne vise deres foreninger frem. Det fungerer næsten som åbent hus, og det kan betyde, at der måske er nogen, der melder sig ind, fordi de opdager, at der sker noget sjovt der.

Hvad kommer der til at ske på Naturens Dag i Middelfart Kommune 2015? -Naturens Dag bliver åbnet af borgmesteren klokken 10 på Middelfart Marina, hvorefter Ole Kibsgaard og Kaya Brüel kommer og synger. Når de er færdige, er der frit slag de forskellige steder i kommunen. Der er 40 aktiviteter i programmet - og det er mange forskellige ting, man kan komme til. Der er eksempelvis Naturens Legeland, der foregår i Ronæs ved Føns Søsportsklub, det er elever fra Vesterdal Efterskole, der arrangerer en masse sjove ting for børn. Ejby Lokaludvalg har arrangeret en hyggeeftermiddag i Vestermoseskov ved Ejby. I en lysning i skoven vil der være bål og snobrød og alt andet, skoven tilbyder. Man kan lege, klatre i træer og gå på opdagelse. Derudover har Strib bådeklub mange sjove ting på programmet. Blandt andet to sejlture med Aventura ud fra Strib Havn, hvor man kan komme på hvalsafari.

Kommer der til at ske noget nyt i år? - Ja. Der vil være udendørs salmesang i Føns klokken 16. Og kunsthåndværkeren Nina Ferlov udstiller akvareller af natur og planter i kolonihaven på Galsklintvej 9. Og så er der Walking Rally, der er arrangeret af sundshedsafdelingen og Frivillignet, der er en lokalafdeling af Dansk Flygtningehjælp.

Hvor mange regner I med, at der kommer til Naturens Dag? - De sidste år har der gennemsnitligt været 4500 besøgende. Det håber vi også, der kommer i år, men vejrudsigten ser ikke så god ud. Det bliver lidt vådt. Men der vil jeg bare opfordre alle til at tage regntøj og gummistøvler med, så skal det nok blive sjovt.

Naturens Dag bliver både våd og sjov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce