Nabostrid afsluttet


Nabostrid afsluttet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ejeren af et sommerhus på det fredede fortidsminde i Strib var i sin fulde ret til at køre jord på skråningen foran huset og plante et rododendronbed. Sådan lyder afgørelsen fra højeste instans inden for fortidsminder, Kulturarvsstyrelsen. Sagsbehandler Dorthe Veien kalder afgørelsen for stjerneklar og slår fast, at der ikke er sket en overtrædelse af loven.

Haven er til brug

- Vi er normalt meget restriktive omkring fortidsminder, men her var der ikke noget at tage fejl af. Det blev besluttet i 1975, og sådan er det også i dag. Ejerne skal have lov at have deres haver i fred, konkluderer Dorthe Veien.

- At vi er kede af, at vi i styrelsen ikke har økonomi til at opkøbe jorden, så fortidsmindet kan stå uden bebyggelse, det er en anden sag, tilføjer hun.

Afgørelsen falder ikke i god jord hos Hans Jessen, som midt i maj var den person, der bragte sagen til myndighedernes kendskab.

- Jeg godtager ikke afgørelsen, men må jo bare acceptere den. Jeg indberettede sagen, fordi det er synd, at noget af det sidste bevaringsværdige, vi har at klamre os til i Strib, bliver ødelagt på den her måde. Det er ærgerligt, at en kulturarv som denne ikke får lov at stå naturligt som i gamle dage, siger han og tilføjer, at han vil gå med lukkede øjnene til stranden, fordi det smerter ham at se voldstedet, som det står nu. På trods af det vil han ikke blande sig mere.

- Jeg giver op nu, erklærer han.

Den udmelding er ejer af grunden, Flemming Lund, yderst tilfreds med.

- Med afgørelsen håber jeg, Hans Jessen har fattet budskabet, så vi ikke skal generes mere. Det er tredje gang, han farer til myndighederne helt grundløst. Jeg glæder mig til, at vi kan få lov at gå i vores have, uden han kommer og tager billeder af os, siger Flemming Lund.

Nabostrid afsluttet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce