Naboer stopper mobilmast

En ny høj mobilantennemast på Rudbækshøj er blevet droppet.
Foto: Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen, Scanpix Nordfoto

Naboer stopper mobilmast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Planer om en høj mobilmast på Rudbækshøj er skrinlagt - byrådspolitiker kom med indsigelse i sidste øjeblik.

STRIB: En indsigelse i 11. time fra venstrepolitiker Knud Warming har fået Teknik- og Ejendomsudvalget til at sige nej til en mobilmast på Strib Landevej 58.

Så sent som i maj gav samme politikere lov til, at masten måtte opsættes på grunden, som er ejet af kommunen, for at sikre borgerne i Strib en ordentlig dækning på deres mobiltelefoner.

Men fordi masten skal være høj - 28 meter - kræver den en dispensation fra lokalplanen.

Og den dispensation skulle behandles på udvalgets seneste møde, hvor embedsmændene anbefalede politikerne at sige ja.

Men det gjorde de ikke.

- Det er ikke vurderet ud fra, om det er Knud eller andre, der er kommet med indsigelsen. Han skal ikke have speciel behandling, og det har han heller ikke fået, siger byrådskollega og partifælle Niels Bebe, som er formand for det ansvarlige udvalg.

Et naturskønt område

Han fik ligesom resten af udvalget tilsendt indsigelsen efter dagsordenen. For høringsfristen var fredag i sidste uge, og Knud Warming afleverede sine argumenter i allersidste øjeblik - efter at forvaltningen havde lavet sin indstilling.

- Det primære i indsigelsen er hensynet til det naturskønne område, siger Knud Warming, der bor ganske tæt på grunden, som var i spil.

Han påpeger i sin indsigelse, at det daværende Fyns Amt for år tilbage udlagde området til særlig attraktivt grønt område.

"Vi mener, at masten vil skæmme området, idet den skitseres opført på dette attraktive grønne areal, hvor den vil være særdeles synlig fra Lillebælt, Strandvejen, Rudbæks Møllevej og Strib Landevej. Masten er placeret lige i vores udsigtsretning mod bro og bælt. Det gør, at vi også personligt føler os meget generet af en sådan opsætning," skriver Knud Warming.

Han er derfor godt tilfreds med udvalgets afgørelse.

- De har mig bekendt ikke taget stilling til andre placeringer, siger Knud Warming og påpeger, at det hele begyndte med en ansøgning om en mast et helt andet sted.

En langstrakt sag

I alt har fire placeringer ifølge byplanlægger Jacob Kloch været i spil, siden kommunen fik en ansøgning fra teleselskabet i september sidste år.

I dagsordenen til politikerne har forvaltningen påpeget, at mulighederne for at placere masten andre steder end på Rudbækshøj er begrænsede.

- Det er en afvejning af forskellige ting, og vi har skønnet, at det er en hensigtmæssig placering. Knud Warming har så skønnet noget andet, og så var det op til Teknik- og Ejendomsudvalget at træffe beslutningen, siger Jacob Kloch.

Han skal nu i gang med at finde et andet sted til masten, for det er kommunen forpligtiget til i henhold til lovgivningen, forklarer han.

Tilladelse i industrien

Og det kan blive svært, erkender udvalgsformand Niels Bebe.

- Der, hvor vi tidligere har givet tilladelse til master, har det været i industriområder langt fra beboelse. Vi er meget opmærksomme på, at det ikke må genere folk, siger Niels Bebe og påpeger, at masten på Rudbækshøj ville genere en række andre beboere, som bare ikke var omfattet af nabohøringen.

- Vi mener ikke, at det er en hensigtmæssig placering, for den vil jo virke voldsomt dominerende, siger Niels Bebe.

Naboer stopper mobilmast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce