Middelfart Kommune har fra årsskiftet etableret en ny akut krisehjælp for flere aldersgrupper lokalt.

Middelfart: Konflikter i familien, skilsmisse, ensomhed, angst, depression eller bekymring for et familiemedlem kan være årsager til, at man får brug for at snakke med en professionel.

Derfor har borgerne i Middelfart Kommune siden årsskiftet haft mulighed for at få akut krisehjælp på både telefonen fra en erfaren familierådgiver og dernæst med mulighed for tre efterfølgende anonyme samtaler, ligesom de unge også nu kan få hjælp fra en erfaren ungekonsulent på Fyns første online chat.

- Tilbuddet er en sammenlægning af tilbuddet om anonym familierådgivning i Familie- og Ungehuset og krisehjælp via Dit Akuttilbud, som de sidste tre år har kørt som et samarbejde med Fredericia Kommune, skriver kommunen i en pressemeddelelse, hvortil Jørn Nielsen, der er chef for Familie og Forebyggelse i Middelfart Kommune, udtaler:

- Med det nye tilbud styrker vi Middelfart Kommunes forebyggende arbejde for alle aldersgrupper.

Jørn Nielsen påpeger samtidig, at det er cirka 100 familier, der hidtil årligt har fået hjælp i den åbne rådgivning. Så behovet er der:

- Hjælp til at komme videre efter for eksempel skilsmisser, mistrivsel, konflikter eller andre problemer, som ødelægger hverdagen. Nu udvider vi målgruppen til alle borgere. Der kan for eksempel være et ældre menneske, som er ensomt, eller et ungt menneske, der oplever mobning eller har brug for et råd omkring dilemmaer. Med akut, anonym rådgivning får vi muligheden for at hjælpe, uanset hvornår livet slår en kolbøtte, siger Jørn Nielsen.

Borgmester Johannes Lundsfryd (S) supplerer:

- Alle mennesker kan få brug for hjælp - også udenfor almindelig åbningstid. Med byrådets beslutning om at åbne akut anonym rådgivning har alle fået en livline, når tanker og følelser bliver svære.

Telefonnummeret til den nye akut krisehjælp i Middelfart Kommune er 88 88 54 54, og der er åbent fra klokken 13-22 i hverdagene samt klokken 14-22 i weekenderne. Det er desuden gratis og anonymt at benytte sig af tilbuddet. Den nye online chat for unge åbner først den 16. januar, hvorfra den vil have åbent hver tirsdag fra klokken 15-18.

  • Hansen_Anne_Vegeberg

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Middelfart, hvor jeg blandt andet dækker det politiske liv og kommunens udvikling - særlig på børn-, unge- og øvrige socialpolitiske områder.