NCC Roads A/S har fået en bøde på 2000 kroner i sagen om den uafmærkede asfaltmaskine, som i efteråret kostede Steen Barfoed livet
Den ikke afmærkede asfaltvogn, som i slutningen af september kostede den 45-årige motorcyklist Steen Barfoed livet ved Kauslunde på Vestfyn, resulterer nu i en bøde på 2000 kroner til NCC.

- Vi har valgt at give en bøde på 2000 kroner, som NCC har fået for at have overtrådt nogle bestemmelser i færdselsloven og noget, der hedder lov om afmærkning af vejarbejder, siger anklager Lisbet Høiberg, Fyens Politi til Fyens Stiftstidende onsdag.

Bøden på 2000 kroner betyder samtidig, at anklagemyndigheden har droppet tidligere overvejelser om at føre en straffelovssag om uagtsomt manddrab.

Det skyldes først og fremmest, at Steen Barfoed havde for høj promille, da han påkørte asfaltmaskinen.

- Vi har vurderet, at vi ikke ville kunne få en domfældelse for uagtsomt manddrab. Promillen var så høj, at vi mener, at den har været en medvirkende årsag til ulykken, siger Lisbet Høiberg, der peger på, at det ikke er usædvanligt, at et trafikdrab ender med en bøde.

Bøden er allerede blevet betalt af NCC Roads A/S, hvor underdirektør Jens Kristian Damsgaard erkender, at asfaltmaskinen holdt forkert.

NCC-direktøren var kort efter ulykken selv ude at beklage parkeringen af asfaltmaskinen.

Læs mere i Fyens Stiftstidende onsdag
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Politi leder efter første vidne

Politi leder efter første vidne

NCC tager ansvaret for dødsulykke

NCC tager ansvaret for dødsulykke

Harme over asfaltarbejde

Harme over asfaltarbejde