Mors kritik: Skoleleder magter ikke opgaven

Yvonne Holmegaard har mistet tilliden til Skrillingeskolens leder og forsøger nu at få flyttet sin 20-årige søn Mathias, der har gået på skolen, siden han var seks år.

Mors kritik: Skoleleder magter ikke opgaven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Yvonne Holmegaard, hvis søn Mathias har gået på skolen i 14 år, har mistet tilliden til Skrillingeskolens leder og forsøger nu at få flyttet sin søn.

Middelfart: Ikke kun Skrillingeskolens folkeskoleafdeling har længe kæmpet med et usædvanlig dårligt arbejdsmiljø, som Fyens Stiftstidende kunne fortælle om onsdag. Ifølge både ansatte og forældre, som avisen har talt med onsdag, står det endnu værre til i skolens afdeling for særlig tilrettelagt undervisning, STU.

Personalet har ikke ønsket at stå frem med navn af frygt for at miste deres job.

Det vil moren til 20-årige Mathias i skolens STU, Yvonne Holmegaard, gerne. Og hun lægger ikke fingre imellem:

- Der er ikke styr på ret meget, og jeg har mistet tilliden til, at Karin Munk Pedersen formår at vende skuden. Der skal en ny skoleleder til, siger Yvonne Holmegaard.

Mathias har gået på skolen, siden han var seks år.

- Det var en god skole i mange år. Men det er blevet ringere og ringere de senere år. Og den er helt gal i STU'en, siger Yvonne Holmegaard.

Hun fortæller, at samarbejdsklimaet i de teams, som står for undervisning og aktivering af børnene i STU, efterhånden er så ringe, at det går ud over børnenes trivsel. Samtidig er personalet langt bagud med de udredninger, som de er forpligtet til, når børnene skal videre, fortæller moderen.

- I Mathias' team er der nu opstået et kærestepar mellem to ansatte, de bruger megen tid på at hælde salt i hinandens kaffe og andre fjanterier i stedet for at have fokus på børnene, som jo er deres job, fortæller Yvonne Holmegaard og føjer til, at det dårlige arbejdsmiljø bremser de udgående aktiviteter, børnene ellers er berettiget til.

Kærester glemmer børn

Hun har klaget til Karin Munk Pedersen over situationen.

- Men Karin foretager sig ikke noget reelt, det bliver ved snak. Parret burde placeres i to forskellige teams, og så gemme kæresterierne, til de er hjemme, siger Yvonne Holmegaard.

Det begyndte fint, da Mathias blev placeret i Skrillingeskolens nyetaberede STU for tre år siden.

- Men det blev hurtigt klart, at Karin ikke magtede opgaven med at få bygget afdelingen op. Hun burde fra starten have ansat en mellemleder, men kommunen gør jo et stort nummer ud af at have så få mellemledere som muligt, siger Yvonne Holmegaard.

Hun klagede 31. maj til kommunens skolechef, Pia Werborg, og fortalte, at forældrene var frustrerede og følte sig utrygge, når de afleverede deres børn og unge på skolen.

- Pia Werborg svarede, at hun ville drøfte sagen med Karin og ville bede Karin kontakte mig, men det løser jo ingen problemer, når det er Karin, jeg har klaget over, siger Yvonne Holmegaard.

Så lidt tiltro har Yvonne Holmegaard til Karin Munk Pedersen, at hun er ved at undersøge muligheden for at få sin søn tilknyttet et opholdssted i Stenstrup.

- Vi er stavnsbundet på Skrillingeskolen, fordi kommunen ikke har andre tilbud, og det kræver en indstilling fra kommunens UU-vejleder, for at vi kan få flyttet Mathias, siger Yvonne Holmegaard.

Fyens Stiftstidende har forelagt Karin Munk Pedersen forældrekritikken. Hun henviser til skolechef Pia Werborg.

På spørgsmålet om hun har tillid til Karin Munk Pedersen som skoleleder, svarer Pia Werborg:

- Det kan jeg love dig for. Hun har kørt nogle fornemme processer på skolen og vist rettidig omhu ved at reagere på de dårlige resultater i trivselsundersøgelserne.

Læs mere i Fyens Stiftstidende torsdag og på Mitfyn.dk: Skrillingeskolen får ny STU-leder

Mors kritik: Skoleleder magter ikke opgaven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce