Tove Jacobsen vil ikke afløse mere - og Sangkoret Skjold er nu på desperat jagt efter en ny dirigent.

Middelfart: Sangerne i Middelfarts mandekor Sangkoret Skjold har mistet styringen. Korets dirigent gennem fire år, Anna Closiak, sagde i efteråret op på grund af manglende tid, og nu har også den midlertidige afløser Tove Jacobsen valgt at stoppe på grund af tidspres. Det 117 år gamle arbejdersangkor er derfor i akut bekneb for en dirigent og har nu valgt at slå stillingen op i avisen.

- Vi er rigtig taknemmelige for, at Tove Jacobsen har hjulpet os hele efteråret og forstår selvfølgelig godt, at hun ikke kan blive ved. Og jeg synes også, vi har gjort alt, hvad der står i vores magt for at finde en permanent løsning ved at lede og spørge i hele vores netværk og hos andre med kontakt til korverdenen, men det er tilsyneladende ikke let, fortæller korsanger Per Jørgensen.

Lønnet stilling

Stillingen er lønnet efter aftenskoleloven.

- Det er selvfølgelig ikke en fuldtidsstilling, det er måske også en af forklaringerne på, at det kan være svært at finde en ny, siger Per Jørgensen.

Sangkoret Skjold består i øjeblikket af 25 modne mænd, der øver hver torsdag i korets lokaler i Sangerborgen på Stationsvej. Koret kan hyres til private sammenkomster, men synger også ved mere offentlige og officielle lejligheder på plejehjem, sygehuse og sangertræf i ind- og udland. Repertoiret er bredt og spænder lige fra gamle arbejdersange til moderne melodier.

Og det hele handler ikke om modne mænds mere eller mindre mørke stemmer. Der er også plads til hygge omkring billardbordet i kælderen under Sangerborgen.

Interesserede sangere eller dirigenter kan finde kontaktoplysninger på korets hjemmeside www.sangkoretskjold.dk

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.