FN-diplomaten Michael Soussan indleder fredagens forpremiere på filmen Dobbeltspil i Panoramabiografen.

Middelfart: Panoramabiografen i Middelfart har fredag den 5. januar klokken 17.15 forpremiere på Dobbeltspil. Filmen er ikke blot en danskinstrueret sprængfarlig thriller om kynisk bedrageri i diplomatiets inderste cirkler. For den unge danske diplomat Michael Soussan blev affæren en øjenåbner af dimensioner og et kæberystende chok. Han blev ansat i FN ved hovedkontoret i New York og fik snart en nøglestilling i sin afdeling, der håndterede Oil for Food-programmet.

Irak var på det tidspunkt i stort omfang handelsmæssigt sortlistet af de vestlige industrilande, men for at befolkningen ikke skulle lide unødigt, fik man lov at bytte en nærmere defineret mængde olie for livsnødvendigheder som mad og medicin. Et såre humant ærinde. Tilsyneladende....

Det er hans egne oplevelser, nedskrevet i bestselleren "Bedrageri for begyndere", Michael Soussan i egen person vil fortælle om, når han indleder forpremieren på Dobbeltspil. Billetpriserne er helt normale. Det er en ekstraordinær mulighed for at se en international thriller før alle andre - og endda med indledning af diplomaten, der oplevede og afslørede de suspekte metoder og det omfattende bedrageri og gjorde det til et journalistisk scoop, der ramte overskrifterne i førende medier verden over.

Verdensstjerner

Danske Per Fly har instrueret Dobbeltspil baseret på Michael Soussans bestseller. I de to nøgleroller finder vi som den unge diplomat Theo James og som den erfarne og moralsk anløbne superdiplomat Ben Kingsley, kendt som Oscar-vinder for Gandhi og senere for bemærkelsesværdige præstationer i film som Steven Spielbergs Schindlers Liste og Martin Scorsese's Shutter Island.

Dobbeltspil har normal premiere den 18. januar.

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.