Moderne kunst i orientalsk selskab

Eddi Hviid, ejer af Nordisk Kunstauktion, og galleriejer Kim Nørballe er gået sammen om at skabe et nyt galleri og auktionhus i Indslev. Huset er på 800 kvadratmeter, og her vil man hver weekend kunne købe kunst og tæpper. Først til efteråret kommer auktionerne op at køre, men indtil da kan man købe kunstværkerne til auktionshusets mindstepris. FOTO: Peter Leth-Larsen
Foto: Peter Leth-Larsen

Moderne kunst i orientalsk selskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indslev-Tårup: Det var advokat Ib Gorm Pedersen, der bragte dem sammen i efteråret - og med et spektakulært resultat til følge. De forvandlede hans advokatkontor i Gimbels Gyde, som han netop var flyttet fra, til et kunstmekka med Cobra-malerier på væggene og ægte tæpper på gulvene.

Det sluttede, da Ib Gorm Pedersens lejemål udløb 31. januar. Men nu har Kim Nørballe og Eddi Hviid gjort det igen.

I sidste weekend overtog Eddi Hviid ejendommen Æblegyden 14 i Indslev-Tårup. Her drev Varny Snejbjerg galleri kunstgalleri gennem mange år, indtil han for nylig gik på pension og flyttede til Strib.

I denne weekend slår Eddi Hviid og Kim Nørballe dørene op for et genopstandent Galleri Snejbjerg. Med både moderne og dansk guldalder-kunst på væggene. Og masser af ægte, orientalske tæpper.

- Det gik så godt i Gimbels Gyde, at vi har på udkig efter et sted at fortsætte, lige siden vi stoppede dér, fortæller Eddi Hviid.

Som indehaver af Nordisk Kunstauktion har han afholdt auktioner over hele landet gennem 30 år, og hans speciale er ægte, håndknyttede tæpper fra blandt andet Iran, Tyrkiet, Pakistan, Indien og Kina. En anden stor interesse er dansk guldalder-kunst.

Kim Nørballe har drevet Galleri Nørballe i Strib siden 1992, og hans store interesse er moderne kunst.

I det tidligere Galleri Snejbjerg - der dog ikke har fået et nyt navn endnu - råder de to over 800 kvadratmeter gulvplads. Og ikke mindst de vægge, der omgiver det. De er nu fyldt med op mod 1000 malerier og grafiske tryk, anslår Eddi Hviid, der desuden har omkring 100 ægte tæpper udstillet.

- Her er langt mere plads at udstille end i mit galleri i Strib, siger Kim Nørballe, der planlægger skiftende udstillinger af moderne kunst - lige nu er det værker af den polskfødte kunstner Witold Stypa.

Galleriet er åbent hver lørdag og søndag kl. 11-16 og på hverdage efter telefonisk aftale. Til efteråret vil Eddi Hviid også bruge lokalerne til sine kunstauktioner.

Moderne kunst i orientalsk selskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce