Mindeord: En ydmyg lokalpatriot er gået bort

I det tidlige forår gik Henning Mejer Mortensen i gang med at afvikle sine mange lokale tillidsposter efter at være blevet ramt af uhelbredelig kræft . Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Mindeord: En ydmyg lokalpatriot er gået bort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vennerne René Holm Hansen, Birger Andreasen og Niels Erik Jespersen har skrevet mindeord om Henning Mejer Mortensen, 75 år.

Meddelelsen om Hennings død kom ikke uventet - men som Henning også selv udtalte til Fyens.dk 18. februar, inden hans 75-års fødselsdag - havde vi alle håbet, han fik sommeren med.

Der er stort set ikke den borger i Nørre Aaby og omegn, der ikke kendte Henning eller vidste hvem han var. Som ansat i sparekassen, og senere hen mangeårig direktør, var kontaktfladen rigtig stor.

Hennings arbejdsomhed, men også hans ydmyge tilgang til arbejde og dén tillid han indgød de mennesker han omgikkes, gjorde ham til oplagt kandidat til et utal af bestyrelser, råd og udvalg.

Alle, der har oplevet Henning i bestyrelsesarbejdet, vil medgive at opgaven var let for de øvrige i bestyrelsen, hvis Henning sad for bordenden eller stod for kassen. Der var altid styr på sagerne, hjemmearbejdet var gjort, så der kunne fokuseres på udvikling og de store linjer i fælles drøftelser.

På trods af det lokale, var Henning interesseret i den store verden og elskede at arrangere ture til f.eks. Hamborg, London, Berlin eller andre storbyer, og dér dele sin begejstring for steder og historie på en smittende måde. Dét er der heldigvis mange, der kan mindes med glæde.

Aldrig har Henning ageret som bedrevidende, som bedsteborger eller på nogen måde udnyttet sin ledende stilling i byen til egen fordel. Selv da han modtog Dronningens fortjenstmedalje for 40 års indsats i sparekassen var han ydmyg - men selvfølgelig stolt.

Altid tænkte han på udvikling og relationer - og hvordan disse kunne gavne by, handel og erhverv. Henning er måske det sidste menneske, der har brugt al sin tid i det lokale, for det lokale. Hans kendskab til områdets historie var enorm, og rigtig mange har nydt godt af denne viden, hvad enten det var på byvandring i Nørre Aaby, til billedforedrag eller det var i biografen for at fortælle om de lokale modstandsfolk under 2. verdenskrig.

Efter pensioneringen har rigtig mange nydt godt af Henning og Ullas fælles interesse og samarbejde omkring slægtsforskning. Deres åbenlyse glæde ved dette fælles detektivarbejde kan anspore mange.

Et ganske særligt kapitel i Hennings liv var hans store engagement i oprettelsen af Viby Efterskole i 1990. En verden med ungt liv, energi og ånd var en spændende ny dimension for den erfarne økonomi-mand.

I kampen, fra en nedslidt kostafdeling under Realskolen til en moderne selvstændig velfungerende efterskole, har Henning i alle årene været skolens formand, og det var også den eneste bestyrelsespost han bestred lige til sin død.

Nørre Aaby i almindelighed og Viby efterskole i særdeleshed har med Hennings bortgang mistet en engageret og empatisk lederskikkelse, og vore tanker kredser nu om Ulla og hele den elskede familie, der nu må leve med savnet af en omsorgsfuld og kærlig mand, far, morfar og svigerfar.

Henning var en ener, og vil altid blive husket som en sådan. Piet Hein siger det hele med få ord: "Det du gir bli'r - det du får går."

Du gav rigtig meget Henning.

Henning Mejer Mortensen er død. 75 år. Privatfoto
Henning Mejer Mortensen er død. 75 år. Privatfoto

Mindeord: En ydmyg lokalpatriot er gået bort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce