Mildeste straf til voldsmand


Mildeste straf til voldsmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VOLDSDOM: Trods tre tidligere sager valgte dommeren at se mildt på 41-årigs overfald
MIDDELFART: Med formaninger om at holde op at drikke og holde op med at slå, gav dommer Lis Hævdholm en 41-årig voldsmand rettens mildeste straf, selv om det var fjerde gang, han modtog en voldsdom.

Straffen blev på fire måneders fængsel inklusive 52 dage fra en tidligere dom, som han i gerningsøjeblikket var prøveløsladt fra. det var en tydeligt bevæget mand, der efter rådslagning med forsvareren modtog straffen.

Manden var tiltalt for at have overfaldet to drenge på en legeplads ved Kornvej/Hollændervej for et par uger siden, og han erkendte sig skyldig, således at det ikke var nødvendigt at indkalde domsmænd i sagen.

Manden havde siddet ved sin bopæl, da hans kærestes otteårige datter og hendes jævnaldrende morbror var kommet fra legepladsen og fortalt, at de ikke måtte være der for nogle større drenge.

Det blev den 41-årige så vred over, at han sammen med en kammerat gik hen til legepladsen.

Her sad otte-12 unge mennesker, og manden greb fat i to helt tilfældige af dem for at give dem en afstraffelse i form af at knalde deres hoveder sammen.

- Hovederne ramte ikke første gang, men anden gang lykkedes det, fortalte den 41-årige i retten.

Derefter tog han fat i den ene af drengene og gav ham knytnæveslag på munden og næsen, så han fik næseblod.

Herefter fik kammeraten ham til at holde op. På spørgsmålet om, hvorfor han var begyndt at slå på to tilfældige drenge i stedet for at spørge, hvad der var foregået på legepladsen, svarede han.

- Jeg ville beskytte mine børn.

Efter overfaldet, som anklageren betegnede som usædvanlig groft, gik han hjem, men vendte tilbage til legepladsen, da politiet kom. Han har siddet varetægtsfængslet siden.

Han fortalte i retten, at han havde drukket nogle øl, at promillen var 1,5, og at han var førtidspensionist. Han har svært ved både at læse og skrive.

Anklageren ønskede manden fortsat varetægtsfængslet, indtil dommen kan afsones, men det fandt hverken forsvarer eller dommer anledning til.

- Men hvis du kommer igen, bliver du varetægtsfængslet indtil hele dommen er afsonet, for man må ikke slå, advarede Lis Hævdholm.

Mildeste straf til voldsmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce