Middelfart-virksomhed kæmper for at finde medarbejdere: Kom og arbejd for os

Jan Ditlevsen, operations director hos ITW i Middelfart, kalkulerer med, at virksomheden får brug for stadig flere medarbejdere. Foto: Peter Leth-Larsen

Middelfart-virksomhed kæmper for at finde medarbejdere: Kom og arbejd for os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ITW i Middelfart, der fortsætter med at vokse, er udfordret med at finde tilstrækkeligt mange medarbejdere til produktion og lager. Derfor går virksomheden nye veje og inviterer alle interesserede til såkaldt jobdag.

Middelfart: Skulle ITW i Middelfart ansætte nye folk, var det indtil for få år siden nok at hænge en seddel op i kaffestuen.

Herefter meldte jobansøgerne sig efter mund-til-mund-metoden. I dag skal der mere til. ITW har for tiden cirka 190 medarbejdere ansat på matriklen i Middelfart. En stor del af dem indgår i produktionen og på lageret. I den nærmeste fremtid er ønsket at ansætte endnu flere.

- Vi skal nok få det til at hænge sammen og siger ikke nej til ordrer, men havde jeg muligheden, ansatte jeg med det samme en håndfuld flere medarbejdere, fortæller produktionschef Morten Langhoff.

For at finde folk går ITW nu nye veje. For første gang holder virksomheden en såkaldt jobdag henvendt til jobinteresserede. Det sker lørdag 30. juni. Intentionen er at give et nuanceret billede af, hvad ITW kan tilbyde medarbejderne og nærme sig mennesker, der både med det samme eller på et senere tidspunkt ønsker ansættelse.

Kort om ITW
ITW Construction Products A/S er en del af Illinois Tool Works-koncern. Virksomheden producerer og sælger søm, skruer, beslag og værktøj til byggeindustrien med kunder i hele verden.Virksomheden var i mange år kendt under navnet NKT, inden den blev overtaget af den amerikanske koncern. Der er blevet produceret søm og skruer i de historiske bygninger centralt placeret i Middelfart siden 1899.

ITW's produktion i Middelfart forarbejder årligt cirka 15.000 tons stål, der primært kommer fra Spanien og Tjekkiet. Det bliver til omkring 2,5 milliarder stk. søm, som leveres til forhandlere og virksomheder i hele Europa.

Udpluk fra regnskabet 2017:

Omsætning: 719 millioner kroner (2016: 661). Overskud efter skat: 104 millioner kroner (2016: 23). Egenkapital: 316 millioner kroner (2016: 261).

Ændret arbejdsplads

Med til jobdagen hører også ønsket om i større grad at åbne sig op mod lokalsamfundet for på den måde også at øge kendskabet til virksomheden.

- Der er måske mange, som husker tidligere tider, hvor der var meget manuelt betonet arbejde, hvor man eksempelvis stod og pakkede i æsker. Det har vi ikke mere af nu. I dag er det procesoperatører med robotkendskab og teknisk indsigt, så de kan indstille maskiner, vi går efter. Kravene er øget, og det er også derfor, at vi har svært ved at finde de rigtige, siger Morten Langhoff.

Personalegoder

Udgangspunktet er stadig, at man ikke behøver have en uddannelse i bagagen for lægge billet ind på en stilling i produktionen eller lageret. ITW sørger for den nødvendige oplæring og tilbyder blandt andet en et internt uddannelsesforløb, der varer halvandet år, til jobbet som sømoperatør.

ITW har, betoner Jan Ditlevsen, Operations Director, en velfungerende personaleforening. Med til personalegoderne hører et veludstyret motionsrum, som mod 50 kroner om måneden, der trækkes fra lønnen, frit kan benyttes. Nogle har fundet sammen om at spinne, mens andre cykler sammen. Alt sammen med til at styrke sammenholdet på arbejdspladsen.

- Mange af medarbejderne har været her i rigtig mange år. Folk er glade for at være her. Vi har et godt arbejdsklima. Selv om vi er ejet af en amerikansk koncern, har vi en stor beslutningskraft og indflydelse lokalt. Virksomheden er kendetegnet ved en stor grad af loyalitet hos medarbejderne, siger Jan Ditlevsen og fortsætter:- Nogle tænker måske, at sømproduktion lyder som hårdt ensformigt manuelt arbejde, hvor man står bøjet i timevis over samlebåndet. Sådan ser virkeligheden ikke ud. Selv om vores historie går mere end 100 år tilbage, er vi stadig førende, når det gælder udvikling af den mest avancerede industriteknologi i branchen. Den menneskelige dimension i produktionen består overvejende af egenkontrol, kvalitetssikring og procesdokumentation, siger han.

Efter at en del af produktionen blev flyttet til underleverandører og søsterselskaber, er antallet af medarbejdere reduceret med 70-80. Forventningen er nu en kontinuerlig årlig vækst på to-tre procent.

- Og det kommer selvfølgelig også til at generere flere arbejdspladser, fastslår Jan Ditlevsen og fremhæver, at lønnen sammenlignet med tilsvarende jobtyper er attraktiv.

Forsættelse følger på jobdagen 30. juni.

Middelfart-virksomhed kæmper for at finde medarbejdere: Kom og arbejd for os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce