Middelfart vil være røgfri

Middelfart Kommune er en af de kommuner, som er gået med i projekt røgfri fremtid. Arkivfoto

Middelfart vil være røgfri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen med i projekt, hvor børn og unge skal holde sig fra tobak.

Middelfart: Selv om der er blevet flere og flere røgfrie mennesker i Danmark, går det på nogle punkter den gale vej. I dag begynder 40 børn og unge at ryge. Andre 40 gjorde det i går, og nye 40 vil gøre det i morgen.

Nu sættes der ind. Middelfart Kommune vil arbejde for en ny røgfri norm, hvor tobak ikke er synligt, attraktivt eller lettilgængeligt. Det er en af visionerne, som kommunen har tilsluttet sig, efter Social- og Sundhedsudvalget i december besluttede, at Middelfart Kommune bliver en del af "Røgfri Fremtid", et partnerskab oprettet af Kræftens Bekæmpelse og Trygfonden. I forvejen er der for ansatte i Middelfart Kommune indført røgfri arbejdstid. Nu vil kommunen også tage ansvar for at være med til at skabe en røgfri fremtid for børn og unge, skriver Middelfart Kommune i en pressemeddelelse.

Skal være en ret

Børn og unge har ret til at vokse op uden røg, og der lægges an til arbejde frem mod en røgfri norm frem for forbud. For at understøtte visionen om "Røgfri Fremtid", vil Middelfart Kommune skabe de bedst mulige rammer for, at børn og unge ikke bliver fristet til at starte med at ryge, understreges det.

En af pointerne er, at hvis det er svært at stoppe med at ryge, skal det også være svært at starte. Over 50 partnere har valgt at tilslutte sig projektet i en erkendelse af, at det er stort fælles projekt, hvor man sammen kan løfte mere, end den enkelte kan alene. Blandt de 50 partnere er 17 andre kommuner gået med. Visionen er også at få den første røgfri generation i 2030. /EXP

Middelfart vil være røgfri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce