Der er stemning i Middelfart Kommune for at udvide motorvejen over hele Fyn.

Selv om der sidste år blev indviet et tredje spor på Den Fynske Motorvej mellem Middelfart og Nørre Åby, er det ikke ensbetydende med, at projekt "bedre motorvej" er afsluttet.

I lighed med andre fynske kommuner bakker også Middelfart Kommune op om et tredje spor på E20.

"Ikke bare her i kommunen, men på hele Fyn," som kommunen skriver på sin Facebook-side.

Videre hedder det:

"Det er en afgørende faktor for både erhvervsudvikling og bosætning, at alle kan komme til og fra Middelfart uden at skulle tilbringe deres dyrebare tid i kø på motorvejen."

Efter at motorvejen mellem Nørre Åby og Middelfart blev udvidet fra fire til seks spor, glider trafikken bedre, og håbet er, at den kommer til at glide endnu bedre, hvis forholdene også forbedres på andre dele af den vitale færdselsåre.

Antallet af bilister stiger år for år, og ifølge Facebook-siden "Et 3. spor på E20" er der åbenlyse fordele forbundet ved at udvide med et tredje spor. Blandt andet fordi der i 2020 dagligt vil køre omkring 74.000 bilister på strækningen mod i dag 53.000-58.000.

Den årlige tidsgevinst ved etablering af et tredje spor forventes at løbe op i cirka 225 millioner kroner.

Mere end 90 procent af persontrafikken mellem øst- og vestdanmark benytter sig af E20 over Fyn.

Besluttes det at udvide, kan det komme til at gå hurtigt.

I hvert fald var arbejdet færdigt måneder før planlagt, da det ekstra spor mellem Nørre Åby og Middelfart blev åbnet sidste år i oktober.

  • Madsen_Mia_Harm__(2015)_013

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes Middelfart-redaktion. Her laver jeg primært historier til Melfar Posten men leverer også til Middelfartsiderne i vores dagblad en gang imellem. Jeg har været tilknyttet Fyens Stiftstidende, siden jeg i 2008 startede som praktikant. I 2010 blev jeg uddannet fra Syddansk Universitet, og før jeg kom tilbage til Fyn, har jeg haft job på en lokalavis i Københavnsområdet, har undervist i mediefag på HHX samt har haft freelanceopgaver af forskellig karakter. Jeg bor i Middelfart Kommune med min familie.

Mere om emnet

Se alle
Stadig flere biler på motorvejene tyder på en bedre økonomi

Stadig flere biler på motorvejene tyder på en bedre økonomi

14
Brev: Fynske borgmestre opfordrer kraftigt til udvidelse af motorvej

Brev: Fynske borgmestre opfordrer kraftigt til udvidelse af motorvej

Ny transportminister vil bruge flere penge på veje