Middelfart-sygeplejersker: - Det er vores hverdag, der er på spil

Anni Abildtrup, der de seneste seks år har arbejdet som anæstesisygeplejerske på rygafdelingen på Middelfart Sygehus, ærgrer sig over de spareplaner, der ser ud til at ramme hendes arbejdsplads.
Foto: Peter Leth-Larsen

Middelfart-sygeplejersker: - Det er vores hverdag, der er på spil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anni Abildtrup, der arbejder på Middelfart Sygehus, er ked af, at hendes arbejdsplads ser ud til at skulle flyttes

Nordvestfyn: I Middelfart sidder den 54-årige anæstesisygeplejerske Anni Abildtrup og forsøger at forstå, hvorfor hendes arbejdsplads, Middelfart Sygehus, ser ud til at blive lukket og flyttet til Jylland.

- Jeg og alle mine kolleger er rigtig kede af, at det her ser ud til at kunne ske. Det er jo vores hverdag, der rykkes rundt på - for ikke at forglemme hvad det kan få af betydning for det faglige, siger Anni, der udtaler sig som privatperson.

Region Syddanmark står til at skulle spare 200 millioner kroner på sundhedsområdet i 2016, hvor hovedparten af pengene skal findes på det somatiske område.

Fredag blev et sparekatalog derfor fremlagt, hvori Regionsrådet blandt andet peger på Middelfart Sygehus.

Skjulte spareudgifter

Anni Abildtrup, der har arbejdet i sundhedsvæsnet siden 1986, udtrykker forståelse for, at pengene ikke vokser på træerne, og at det er en gene for systemet, at sådan noget som medicinpriser bliver dyrere.

- Men det er konstant, at der rykkes rundt på personale og afdelinger, og jeg er ikke altid sikker på, at der virkelig er noget at spare ved det, siger hun.

Anni Abildtrup erkender, at hun ikke har set sparekataloget, men som det ser ud lige nu, vil den specialiserede rygafdeling på Middelfart Sygehus, som hun selv er en del af, blive rykket til jyske sygehuse, der ikke nødvendigvis har de samme optimerede og nødvendige faciliteter.

- Så alt andet lige vil der sandsynligvis være nogle endnu større udgifter forbundet med en flytning, fordi man så skal have flyttet en anden afdeling på de jyske sygehuse for at få plads til rygafdelingen eller ligefrem renovere deres faciliteter for at sikre den samme faglige kompetence, siger den erfarne sygeplejerske.

Usikker på virkningen

Hun husker, hvordan tidligere afdelinger på Middelfart Sygehus er blevet rykket til Nyborg for igen at blive rykket videre til Svendborg.

- Så jeg er usikker på, at det her ryk er permanent og i virkeligheden sparer noget på sigt, siger hun.

Anni Abildtrup erkender dog, at der er en risiko for, at man bryder afdelingen op for at få plads til den i Jylland.

- Men det, håber jeg virkelig ikke, bliver tilfældet. For så er der en risiko for, at der er noget kompetence, der går tabt, da der så ikke længere er den samme mulighed for eksempel sparring, påpeger hun.

Flere vil falde fra

Derudover gør hun opmærksom på, at der er flere på Middelfart Sygehus, der bor længere østpå - sågar helt over på Sjælland, og de kan vælge at sige stop og ikke rykke med afdelingen.

- Der er altid nogle, der falder fra, når der flyttes rundt, og det er et kompetencetab, siger hun.

Selv planlægger Anni Abildtrup, der har bopæl i Middelfart, dog ikke at opgive sit job og kan blive nødt til at pendle.

- Men jeg vil opfordre borgere og tidligere patienter til at gå ind og vise deres støtte på "Bevar Middelfart Sygehus". For der heldigvis intet, der endnu er 100 procent fastlagt, siger hun.

Middelfart-sygeplejersker: - Det er vores hverdag, der er på spil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce