Middelfart skal holde sig til Nordvestfyn


Middelfart skal holde sig til Nordvestfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middelfart Byråd drøfter 2. august, om der skal afholdes en vejledende afstemning om Middelfart Kommunes fremtid. Skal Middelfart søge sammenlægning med Ejby og Nørre Aaby kommuner eller med Fredericia Kommune?

For at en kommune kan løse opgaver rationelt og klare de opgaver, som fremover bliver udlagt til kommunerne, foreslår man i strukturrapporten, at den ideelle kommunestørrelse er ca. 35.000 indbyggere.

Naturligt kan Middelfart søge sammenlægning med Ejby og Nørre Aaby kommuner, hvorved indbyggertallet vil blive ca. 35.000, eller Middelfart kan søge sammen med Fredericia, hvorved indbyggertallet vil blive ca. 75.000.

Venstre i Middelfart vil foreslå, at Middelfart søger samarbejde med Ejby og Nørre Aaby kommuner.

Netop ved en sammenlægning af disse tre kommuner får Middelfart en idealstørrelse til at løse de fremtidige opgaver.

Skattemæssigt vil der ske en udligning imellem de tre kommuner, idet Ejby og Nørre Aaby modtager penge via udligning, mens Middelfart, som en mere velstillet kommune, må aflevere penge til udligningen. I store træk modtager Ejby og Nørre Aaby det samme beløb, som Middelfart må aflevere. Ved en sammenlægning med det skattemæssigt dyrere Fredericia kan det for en almindelig husstandsindkomst nemt betyde 4000-5000 kr. ekstra i skat om året.

Ved at måle de kommunale driftsudgifter pr. indbygger er Fredericia betydelig dyrere at drive end Middelfart. Og den forskel vil helt sikkert ikke blive mindre ved at gøre Fredericia endnu større.

Fredericia satser for øjeblikket og fremover meget store beløb på en forsømt erhvervsudvikling og byfornyelse (marsterplanen). Det må uden tvivl betyde, at Fredericia-området vil blive opprioriteret på bekostning af andre områder, som for eksempel Middelfart ved en sammenlægning.

Venstre i Middelfart mener, at det vil være en stor fejl, hvis Middelfart går sammen med Fredericia. Demokratisk vil Middelfart vægte for lidt i forhold til Fredericia, og derfor vil udviklingen absolut ikke være til fordel for Middelfart. Det vil også være unaturligt, at afskære Middelfart fra resten af Fyn. Der er i dag tekniske samarbejder på tværs af Lillebælt, og de kan sagtens fortsætte fremover.

Ved at stå i spidsen for en dynamisk udvikling vil Middelfart kunne gøre hele Nordvestfynsområdet endnu mere attraktivt for et erhvervsliv, der kan bygge og udvikle sig langs motorvejen, som går lige midt igennem det vestfynske område.

Venstre i Middelfart er principielt ikke imod en vejledende afstemning. Men for at den kan have en reel værdi, kræver det dels en høj stemmeprocent, og dels en markant tendens.

Middelfart skal holde sig til Nordvestfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce