Middelfart har Fyns laveste ledighed: Hver fjerde kommer i virksomhedspraktik

Carina Bach fik gennem virksomhedspraktikken i Normal livet tilbage. For hende var det en lettelse at komme på kontanthjælp, for Jobcentret gav hende tid til at komme sig over sin fødselsdepression. I dag er hun souschef i Normal. Foto: Peter Leth-Larsen

Middelfart har Fyns laveste ledighed: Hver fjerde kommer i virksomhedspraktik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middelfart har i mange år kunnet bryste sig af at være den kommune på Fyn med lavest ledighed. En virksomhedsrettet indsats fra kommunens side er årsagen til, at mange kommer i job, mener formand Beskæftigelses- og Arbejdsmarkedsudvalget, Mikkel Dragmose-Hansen (SF).

Nordvestfyn: Gennem de sidste mange år har Middelfart Kommune lagt i toppen, når det kommer til at få folk i job.

Det er den fynske kommune, der har færrest ledige med en ledighedsprocent på 2,94 procent.

Årsagen til det er ifølge Mikkel Dragmose-Hansen (SF), der er formand Beskæftigelses- og Arbejdsmarkedsudvalget, at kommunen gør en stærk indsats, når det kommer til at få kommunens kontanthjælpsmodtagere i virksomhedspraktik.

Indsatsen går ud på, at de arbejdsløse kommer i praktik - ofte i en måneds varighed - for at afsøge, om der er kemi mellem virksomhed og borger. Hvis der er kemi, bliver borgeren ansat med løntilskud fra kommunen i en periode og efterfølgende i en ordinær ansættelse.

- Vi afstemmer ret kraftigt med virksomhederne, at målet med praktikken er at få afklaret, om kemien er der, og at vi derefter regner med en ansættelse, hvis det er tilfældet, siger Mikkel Dragmose-Hansen.

Antal ledige i Middelfart Kommune
Middelfart Kommune havde i 2018 en ledighedsprocent på 2,94 procent.Det er den laveste ledighedsprocent på Fyn og på 24. pladsen i resten af landets kommuner.

De personer, der er en del af ledighedsprocenten, er blandt andet folk på kontanthjælp, uddannelseshjælp, revalidering, dagpenge og integrationshjælp.

Ud af dem er 259 personer per 28 februar på kontanthjælp. Heraf er 87 personer i virksomhedspraktik.

I 2008 - før krisen - havde Middelfart Kommune en ledighedsprocent på 1,5 procent.

Tal: Middelfart Kommune og Danmarks Statistik

Flere skal i job

Det er cirka hver tredje af de borgere, der er på kontanthjælp, der er i virksomhedspraktik.

Og borgere, som Carina Bach, der nu er blevet souschef i Normal efter at have været i virksomhedspraktik i butikken, overbeviser udvalgsformanden om, at de gør noget rigtigt.

Selvom at ledigheden allerede er lav i kommunen og er tæt på at nå det, man kalder fuld beskæftigelse (på to procent, red.), er han sikker på, at det kan gøres endnu bedre.

- Jeg er overbevist om, at vi kan få flere mennesker gjort til en del af arbejdsmarkedet. Det er godt både for borgerne, for virksomhederne og for kommunen. Så længe, der er godt gang i samfundets vækstmaskiner, og det går godt for virksomhederne, er vi nødt til at smede, mens jernet er varmt, siger Mikkel Dragmose-Hansen.

Middelfart har Fyns laveste ledighed: Hver fjerde kommer i virksomhedspraktik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce