Hver borger i Middelfart låner mere end otte bøger eller andet materiale på biblioteket om året. Dermed har biblioteket Fyns højeste udlån pr. borger. I bunden ligger Kerteminde.

Middelfart, Nyborg og Svendborgs borgere kan godt lide deres biblioteker. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik og Danmarks Biblioteksforening.

Hvis man ikke tæller fornyelser med, låner hver borger bøger, e-bøger, musik eller andet materiale otte gange på et år i Nyborg og Svendborg, men Middelfarts borgere er oppe på 8,1 procent. Gentofte er den kommune i landet, der har flest udlån pr. borger med 11 udlån pr. borger i 2014.

-Vi har meget engagerede læsere, der blandt andet mødes i læsekredse, og vi har mange aktiviteter på kulturområdet sammen med andre i kommunen, siger Charlotte Pedersen, der leder biblioteket i Middelfart.

- Vores varemærke er også at understøtte, at borgeren kan få hjælp til selvhjælp nu og her, siger hun.

Det betyder, at borgerne kan komme ind fra gaden og få hjælp til informationssøgning, digitale databaser og aktuelle begivenheder, for Middelfarts hovedbibliotek bor sammen med turistkontoret.. Derfor hjælper man også byens gæster med at finde rundt i de forskellige tilbud i byen.

Derudover udbyder Middelfart Bibliotek mange korte kurser i blandt andet brugen af borger.dk. Nem-id og andre digitale postkasser.

- Vi kører en række forløb for både borgere og virksomheder, der har haft udfordringer med de digitale løsninger, siger Charlotte Pedersen.

Kerteminde i bunden

Kerteminde er den fynske kommune, der har færrest udlån. Bibliotekter havde 6,7 udlån pr. borger i 2014.

Men samtidig er Kerteminde Bibliotek også det billigste i drift.

- Vi har ikke så mange penge at købe materialer for, siger bibliotekets leder Lars Pedersen.

Kerteminde Bibliotek kostede 313 kroner om året pr. borger i kommunen, mens Middelfarts biblioteker sidste år kostede 473 kroner pr. indbygger.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Odense Bibliotek: Nyskabende bogforum er et hit

Odense Bibliotek: Nyskabende bogforum er et hit

Flere går på biblioteket i Odense

Flere går på biblioteket i Odense

1
Skolereform giver mere arbejde til bibliotekerne

Skolereform giver mere arbejde til bibliotekerne