Marsvinlauget i Middelfart bakker op om den europæiske beskyttelsesdag for marsvin, når der er marsvindag i byen, lørdag 20. maj.

Middelfart: Masser af jazz strømmer ud af den grønmalede smakkejolle "Henner Friiser",  lørdag 20. maj. Jollen stævner gennem byens gader fra Kulturøen til Marsvinbrønden på Fisketorvet. Det sker i anledning af den europæiske beskyttelsesdag for marsvin. Nok er de små hvaler fredede, men de er truede af støj, forurening og bifangst.

- Dagen er en god mulighed for at skabe opmærksomhed om den enestående bestand af de små hvaler i Lillebælt. Især vil det være glædeligt, at vore børn får viden om den lille hval, fremhæver oldermand for Marsvinslauget, Viggo Neumann. 

Det hele begynder klokken 10.30 med dissektion af et marsvin på Kulturøen. Folkedanserne fra Roerslev og sangerne fra Skjold dukker op undervejs. Optoget når frem til Fisketorvet cirka klokken 12.15, hvor Den Gamle Bydels Beboerforening serverer øl fra Indslev Bryggeri og håndgjorte pølsesnitter.

Henner Friisers Hus fremviser gratis udstillingen om marsvin og marsvinjagt. Og Middelfart Sparekasse står bag marsvinture med galeasen "Aventura". /EXP

 

Mere om emnet

Se alle
3
Femte år med Marsvindag: Traditionerne varer ved

Femte år med Marsvindag: Traditionerne varer ved

Marsvindag: Sådan ser et marsvin ud inderst inde

Marsvindag: Sådan ser et marsvin ud inderst inde

Unik mulighed: Lyt til marsvinene i Lillebælt

Unik mulighed: Lyt til marsvinene i Lillebælt