En ny optælling viser, at flere valgte at besøge Middelfart i 2015 sammenlignet med 2014

Hvert år rejser tusindvis af danskere rundt omkring i det danske land, men i 2015 var der flere af dem, der valgte at lægge vejen forbi Middelfart.

Det viser en optælling foretaget af Hotels.com over danskernes 15 mest besøgte destinationer i Danmark i 2015.

Her indtager Middelfart nemlig en ottendeplads, hvilket er hele otte pladser højere end i 2014, oplyses det i en pressemeddelelse.

Borgmester Steen Dahlstrøm (S) udtaler:

- Det er glædeligt, at danskerne har fået øjnene op for oplevelseskvaliteten i området omkring Lillebælt. I Middelfart har vi arbejdet målrettet med markedsføring i samarbejde mellem overnatningsleder og oplevelsesaktører, siger han og fremhæver blandt andet Bridgewalking Lillebælt som en oplagt medfaktor til, at byen har haft flere hotelgæster.

- Vores samarbejde med Fredericia om attraktionen Bridgewalking har også gjort vores område til et af danskernes foretrukne, siger S-borgmesteren.

Et stærkt Lillebælt

Ifølge undersøgelsen fra Hotels.com, der er en af de førende online reservationshjemmesider med hoteller, ligger landets fire største byer fortsat stabilt i toppen - det vil sige København, Aarhus, Odense og Aalborg er stadig de mest velbesøgte byer - i den rækkefølge.

Andre byer er enten steget eller faldet én til to pladser på listen, hvis man altså ser bort fra Middelfarts højdespring.

Der er dog en anden by - ligeledes nær Lillebælt - der har formået at tiltrække flere gæster end Middelfart: Nabokommunen Fredericia er nemlig også røget i top 15 med en syvendeplads, hvilket er hele 10 pladser bedre placeret end sidste år.

Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard (S) fremhæver ligesom Steen Dahlstrøm Bridgewalking Lillebælt som forklaring.

Derudover nævner han de populære musicals på Fredericia Teater.

  • Hansen_Anne_Vegeberg

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Middelfart, hvor jeg blandt andet dækker det politiske liv og kommunens udvikling - særlig på børn-, unge- og øvrige socialpolitiske områder.