Middelfart Kommune: Lillebælt skal på eftertragtet liste

Middelfart Kommune ønsker Lillebælt optaget på den prominente Unescos verdensarvsliste. -Vi vil gerne vise alt det, der sker under havoverfladen, fortæller Teknik- og Miljødirektør Thorbjørn Sørensen.

Middelfart Kommune: Lillebælt skal på eftertragtet liste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Fredericia og Middelfart Kommuner vil man nu kæmpe for, at Lillebælt kommer på verdensberømt og prominent liste.

Det er en liste for de særligt udvalgte. Unescos verdensarvsliste er kendt i hele verden, og står det til Middelfart og Fredericia Kommuner, skal Lillebælt i fremtiden på den prominente liste. Thorbjørn Sørensen er teknik- og miljødirektør i Middelfart Kommune, og han mener, at Lillebælt har noget særligt, som bør give den en plads på verdensarvslisten.

- Vi søger om det både for at skabe fokus på Lillebælt, men også fordi vi rigtig gerne vil være med til at formidle den fantastiske natur, der er under havoverfladen i Lillebælt. Der er nogle helt specielle strømforhold, hvor ferskvand og saltvand mødes og blandes. Det skaber en meget stor biodiversitet med forskellige planter og dyr. Og så er der jo verdens største tæthed af marsvin i Lillebælt. Det er noget, man ikke ser til daglig, og det vil vi gerne dele med nogle flere, siger han.

Thorbjørn Sørensen fortæller, at de i Middelfart Kommune tidligere har snakket om at ansøge om at komme på verdensarvslisten, men det var først, da kulturminister Mette Bock for nyligt kontaktede kommuner rundt om i landet og opfordrede til at sende ansøgninger ind, at de besluttede sig for, at nu var det tid.

Indtil 16. marts har Kulturministeriet åben for forslag til Unescos verdensarvsliste. Først skal de ansøge om optagelse på tentativlisten, som er Slots- og Kulturstyrelsens liste over potentielle emner til Unescos verdensarvsliste. Kommer Lillebælt på den liste, kan det herefter blive nomineret til verdensarv.

Thorbjørn Sørensen oplyser, at processen kan tage op mod tre år og koste op mod to millioner kroner, men han mener, at det er tiden og pengene værd.

- Det er penge, der går til forskere, så vi kommer til at vide endnu mere om Lillebælt. Og så skal de bruges til at finde ud af, hvordan vi kan formidle viden om Lillebælt til folk. På sigt vil det være med til at understøtte vores arbejde med Naturpark Lillebælt.

Middelfart Kommune: Lillebælt skal på eftertragtet liste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce