Middelfart er fredag og lørdag vært for DM i gadefodbold for hjemløse og socialt udsatte

Gl. Havn i Middelfart danner fredag og lørdag rammen om årets Danmarksmesterskab i gadefodbold for hjemløse og socialt udsatte. De afsluttende mesterskaber er kulminationen på en sæson i regi af foreningen Ombold, hvor der er blevet spillet gadefodbold flere forskellige steder i landet.

Ifølge projektleder Lene Knudtzen har de fleste af de 250 deltagere svært ved at se sig selv som en del af en gængs idrætsklub.

- De fleste spillere har det til fælles, at de ikke umiddelbart føler sig tiltrukket af de traditionelle idrætsklubber, og det kan også være vanskeligt at skulle leve op til de normer, som de traditionelle idrætsforeninger baserer sig på, siger Lene Knudtzen.

Borgmester Steen Dahlstrøm (S) glæder sig til at byde de mange fodboldspillere velkomne.

- Vi er glade for, at Ombold har valgt at lægge årets mesterskaber i Middelfart. Fodbold er en verdenssport, som forener mennesker på tværs af nationaliteter og samfundsklasser. På fodboldbanen er alle lige og det budskab vil vi gerne være med til at udbrede. Jeg håber mange vil komme og heppe og tage del i fodboldfesten på Gammel Havn, siger han.

Præcis hvor lige alle er på fodboldbanen, får han selv lov til at teste, når han står i spidsen for det kommunale herrehold, der skal møde hjemløse-landsholdet i en showkamp.

  • Nyeng_Jonas_Ancher_(2015)_008

    Af:

    Når jeg er på arbejde, skriver jeg både langt og kort om menneskers meninger og liv og om magtmisbrug og udfordringerne i det samfund, vi alle er en del af. Når jeg ikke er på arbejde, lever jeg mit liv i Strib på Vestfyn med min kone og vores to børn. Hvis du har en historie, er du velkommen til at kontakte mig pr. mail eller telefon.

Mere om emnet

Se alle
4
Gratis mad til gengæld: Odenses hjemløse får gps'er i lommerne

Gratis mad til gengæld: Odenses hjemløse får gps'er i lommerne

Hjemløse-DM fik lokal vinder

Hjemløse-DM fik lokal vinder

Provinsen kræver penge fra rige hovedstadskommuner

Provinsen kræver penge fra rige hovedstadskommuner