Middelfart: Flere vindmøller kan være undervejs

I dag står der 23 vindmøller rundt i Middelfart Kommune, og de fleste af dem er ved at være nedslidte. Arkivfoto

Middelfart: Flere vindmøller kan være undervejs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne indstillet på at drøfte henvendelse fra Danmarks Vindmølleforening. Ønsket er, at Middelfart Kommune fokuserer endnu mere på vindenergi. Der er ikke opsat én vindmølle i kommunen siden år 2000.

Nordvestfyn: Middelfart bryster sig af at være en grøn kommune, men det afspejler sig ikke specielt, når det kommer til vindenergi. Den seneste vindmølle blev opsat i år 2000, og det har fået Danmarks Vindmølleforening til at opfordre kommunen til at fokusere mere på udvikling af vindenergi.

En opfordring, som formand og Miljø- og Energiudvalget Morten Weiss-Pedersen (K) ser positivt på.

- Vi taler så meget om Middelfart som grøn kommune, og derfor skal vi selvfølgelig også være åbne over for vindmøller velvidende, at det i forhold til naboer og andre interessenter godt kan være lidt en varm politisk kartoffel, men det skal ikke forhindre os i at have en holdning, siger han.

Hans ønske, som snart skal politisk behandles, er at få analyseret, hvor balancepunktet findes for at placere vindmøllerne, så de generer naboerne mindst muligt, giver størst mulig effekt, og så naturbeskyttelsesloven overholdes. I den forbindelse er opsætning af havvindmøller også en mulighed, der skal undersøges.

- Jeg har ingen ide om, at kommunen skal sætte vindmøller op, men vi skal lette privates muligheder for at gøre det, siger han.

I dag 23 møller

I dag står der 23 vindmøller spredt rundt i kommunen, primært i den østlige del. Møllerne har en gennemsnitsalder på små 20 år. Ergo er de ved at være nedslidte og genererer heller ikke den mængde energi, som mere moderne møller er i stand til.

Morten Weiss-Pedersen betoner, at analysearbejdet både skal fokusere på områder med allerede opsatte møller og på potentielle nye, egnede steder.

Middelfart: Flere vindmøller kan være undervejs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce