Middelfart Fjernvarme sænker prisen med næsten 1000 kroner

Middelfart Fjernvarme har nu sænket prisen med 35 procent de sidste fire år. Arkivfoto

Middelfart Fjernvarme sænker prisen med næsten 1000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dermed sparer en familie 3900 kroner om året sammenlignet med fjernvarmeudgiften for fire år siden.

Middelfart: 6350 boligejere og erhvervsdrivende i Middelfart og Nørre Aaby kan se frem til lidt flere penge på lommen i 2018. Middelfart Fjernvarme sænker nemlig prisen for fjerde år i træk - denne gang med, hvad der svarer til en årlig besparelse på cirka 900 kroner for en normal husstand på 130 kvadratmeter og fire beboere. Den vil årligt skulle af med cirka 10.600 kroner, 3900 kroner mindre end for fire år siden.

For en husstand i Nørre Aaby, der er tilknyttet det lokale biomassefyrede kraft-varme-værk, som nu er en del af Middelfart Fjernvarme, er besparelsen på 3100 kroner over de sidste fire år. 10.600 kroner for en normalhusstand er samtidig den laveste fjernvarmepris i Nørre Aaby i de sidste 18 år.

Det er da også en tilfreds fjernvarmeformand Anders Nørregård, der konstaterer, at Middelfart Fjernvarme nu er blandt de billigste i TVIS-samarbejdet, der leverer varme til seks værker i Trekantområdet. På landsplan ligger Middelfart Fjernvarme i 2017 på en 84. plads, men forventer at rykke 10-15 pladser op af listen i 2018, når landets 405 værker - af Energitilsynet - rangeres efter billigste pris.

- Selvfølgelig skyldes en del af besparelsen udefrakommende faktorer, vi ikke er herrer over. Men vores gentagne prisreduktioner er også et resultat af de driftsoptimeringer, vi hele tiden foretager, siger Anders Nørregård, der samtidig nævner de 250 ekstra kunder i 2017.

- Jo flere vi leverer varme til, jo flere er vi til at deles om de faste udgifter. Og den faktor er blevet vigtigere, efter at TVIS har sænket de variable varmeomkostninger og i stedet hævet de faste omkostninger pr. forbruger, siger Anders Nørregård.

Bliver næppe billigere

Fjernvarmechef Jesper Skov fortæller, at prisfaldet i 2018 formentlig bliver det sidste i lang tid.

- En stor del af prisreduktionen i 2018 skyldes nemlig de sidste penge, vi har fået tilbage fra Skat i forbindelse med afgiftssagen omkring overskudsvarmen fra Shell samt Skærbækværkets overgang til biomasse. Da det samtidig er svært yderligere at finde væsentlige besparelser på vores egen drift, tror jeg, vi skal være glade, hvis vi kan holde prisen på 2018-niveauet fremover. Men det vil være vores ambition, siger Jesper Skov.

Middelfart Fjernvarme sænker prisen med næsten 1000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce