Middelfart Fjernvarme ændrer på afregningen

Fremover bliver det billigere at være kunde hos Middelfart Fjernvarme, hvis man sikrer en lavere temperatur, når ens vand ryger retur til fjernvarmecentralen.

Middelfart Fjernvarme ændrer på afregningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middelfart: Fra 1. januar 2016 skal brugere af Middelfart Fjernvarme være opmærksom på den såkaldte retur-temperatur.

Det er den temperatur, fjernvarmevandet har, når man returnerer vandet til værket, og den skal være så lav som mulig, fordi Middelfart Fjernvarme indfører en ny måde at afregne fjernvarme på.

- Det er lidt teknisk, men returtemperaturen fortæller, hvor godt forbrugerne udnytter varmen. Og en lav returtemperatur gør en stor forskel for driften af hele systemet. Det giver et mindre varmetab i fjernvarmenettet, og vi skal bruge mindre el til at pumpe vandet rundt i systemet, siger Jesper Skov, der er driftschef hos Middelfart Fjernvarme, i en pressemeddelelse.

Det betyder ikke, at man skal skrue ned for varmen. Man skal i stedet holde øje med returtemperaturen på måleren, opfordrer Jesper Skov til.

Man kan også downloade en app til sin mobiltelefon eller tablet, som hedder eForsyning.

Han kan ikke give et endegyldigt svar på, hvor lav returtemperaturen skal være, for det afhænger af, hvor varmt vand man får ind.

Men ifølge Jesper Skov kan man, hvis man bruger appen, se kravene automatisk, og de fremgår også af en folder, der bliver uddelt til forbrugere, ligesom det står på fjernvarmens hjemmeside.

To anbefalinger

Hvis returtemperaturen er for høj, har Jesper Skov to anbefalinger.

Den ene er at stille alle radiatorer i hvert rum ens og lukke ned, mens man lufter ud. Den anden er at få en vvs-installatør til at tjekke, om anlægget kører som det skal.

Kolde radiatorer i bunden

Radiatorerne skal være kolde i bunden, selvom de er varme i toppen. Returrørene skal føles kolde eller håndvarme.

Middelfart Fjernvarme betegner den nye afregningsmåde som mere retfærdig, fordi man indtil nu kun har betalt for den mængde varme, man har brugt. Det har givet et skævt billede af, hvor meget den enkelte forbruger belaster systemet.

Middelfart Fjernvarme ændrer på afregningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce