Merforbrug på 31 mio. kr.


Merforbrug på 31 mio. kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

11 millioner kroner er fundet. Økonomiudvalget fandt besparelser for yderligere 13 i går. De sidste syv millioner skal nu findes

31 millioner kroner. Så meget er husholdningsbudgettet for Middelfart Kommune skredet med.

Det ligger fast, efter Økonomiudvalget i går blev præsenteret for en ganske detaljeret økonomisk redegørelse.

Og både børnefamilier og ældre vil komme til at mærke det, når pengene skal findes.

De 11 millioner kroner fandt byrådet besparelser for tidligere på året - tallet var 15,6 millioner kroner, før nogle indtægter dukkede op.

I går blev medlemmerne af Økonomiudvalget enige om besparelser for yderligere 13 millioner kroner.

- Der er tale om tekniske besparelser, som borgerne ikke umiddelbart kommer til at mærke noget til, fastslår borgmester Steen Dahlstrøm (S).

Pengene findes blandt andet ved at periodisere nogle betalinger, så udgiften først tages i 2009. Og så falder strejken på et tørt sted. Mindreudgifterne til lønninger redder 1,6 millioner kroner af merforbruget.

Værre bliver det, når de sidste syv millioner kroner skal findes.

- Det vil kunne mærkes på serviceniveauet, siger Steen Dahlstrøm.

De penge skal de enkelte fagforvaltninger nu til at finde.

- Vi har decentral styring af økonomien. Det er ikke kun, når det er sjovt, men også når det er mindre sjovt, siger centralforvaltningsdirektør i Middelfart Kommune, Steen Vinderslev.

På ældreområdet ligger der et spareforslag klar for de 2,8 millioner kroner, som skal findes dér.

Det kommer modtagerne af hjemmehjælp til at kunne mærke. Der skal nemlig spares på vikarforbruget, indtil merforbruget er indhentet, og derfor kan hjemmehjælpsmodtagerne opleve, at de nok får den hjælp, de har krav på, men de vil få kortere besøg af hjemmehjælperen.

Også børnefamilier vil mærke sparerunden, da det efter al sandsynlighed bliver dyrere at få sit barn passet i dagplejen.

- Forældrene skal betale 25 procent af det, en plads koster. Området har åbenbart være underbudgetteret, og derfor skal forældrene betale mere, siger Steen Vinderslev.

Det kræver dog en byrådsbeslutning at ændre taksten midt i et kalenderår.

Et problembarn

Selv om kommunens budget står til at skride med 31 millioner kroner set over hele året, er borgmester Steen Dahlstrøm ikke helt mismodig.

- Vi har et samlet budget på to milliarder kroner. De udgifter, der volder os problemer, er dem, der visiteres til. Denne gang er det specialundervisningen, der snyder os, siger Steen Dahlstrøm.

Samme melding kommer fra Steen Vinderslev.

- Vi lykkes rigtig godt med centrale opgaver som at drive børnehaver og skoler, siger han.

For at få bedre styr på resten af pakken er der iværksat en plan med flere punkter for at sikre, at budgettet ikke fortsætter med at skride.

- Denne gang fandt vi tekniske besparelser. Det var de lavthængende frugter, vi plukkede. Frugterne kommer til at sidde højere og højere oppe i træet, siger Steen Dahlstrøm.

Merforbrug på 31 mio. kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce