Mere slam til Sdr. Åby


Mere slam til Sdr. Åby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tilladelse til at opbevare slam på Præstebuen 38 er forlænget med to år - til udgangen af 2011

Sdr. Åby: Det vakte stor opstandelse blandt lokalbefolkningen, da Middelfart Kommune for halvandet år siden gav tilladelse til opbevaring af flere ton spildevandsslam på Præstebuen 38 i Sdr. Åby.

Tilladelsen udløber til nytår, men den er allerede forlænget, så der kan opbevares spildevandsslam på adressen frem til foråret 2012.

Det besluttede politikerne i kommunens Miljø- og Forsyningsudvalg på deres sidste møde i denne byrådsperiode.

Siden tilladelsen blev givet, har den været omkring Miljøklagenævnet, fordi flere borgere i Sdr. Åby var utilfredse med både at skulle bo i by med slammet, der er restproduktet fra rensningsanlæg, og den lastbiltrafik, opbevaringen medførte.

En af klagerne var Morten Poulsen, Præstebuen 11. Han er ikke overrasket over, at der fortsat skal opbevares spildevandsslam i nummer 38.

- Det var som forventet. Vi fik at vide, at det var midlertidigt, men det har jeg aldrig troet på, siger Morten Karlsen.

Ingen afbrænding foreløbig

Hverken politikere eller borgere har udtrykt stor glæde ved ordningen, hvor slammet opbevares, indtil det kan køres på landbrugsjord som gødning.

Alternativer til opbevaringen undersøges, og det mest oplagte alternativ lader vente på sig.

For selv om en ny lovgivning gør det billigere at brænde slammet af, vurderer Middelfart Spildevand A/S, der driver kommunens rensningsanlæg, at der vil gå mindst to år, før slammet kan køres til forbrænding.

Formanden for Miljø- og Forsyningsudvalget, Ove Andersen (S), kan ikke se noget alternativ til at forlænge tilladelsen.

- De klagepunkter, borgerne havde, er afgjort i Miljøklagenævnet, og kommunen fik ret i sin argumentation. Så vi har det formelle på plads. Opbevaringen er jo et problem, vi skal have løst, siger Ove Andersen.

Ud over gården på Præstebuen 38 har Middelfart Kommune også givet tilladelse til opbevaring af spildevandsslam på Lerbjerg Maskinstation i Aulby.

Mere slam til Sdr. Åby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce