Mekanikeren der blev drabsmand

Dennis Friis Pedersen er tegnet siddende til venstre på anklagebænken under retssagen mod ham. TEGNING: Hjørdis Plato

Mekanikeren der blev drabsmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SPILLOPPEN: En tilsyneladende almindelig ung fyr endte som drabsmand på grund af sin sygdom

MIDDELFART:Øjnene stirrer tomt og lidt uforstående ud i det store mahogni beklædte rum med de mange fremmede ansigter.

Klædt i lyse jeans og en mørk sweater sidder 29-årige Dennis Friis Pedersen fra Middelfart på anklagebænken i landsretssalen i Odense. Ryggen er let forover bøjet, så kun skuldrene og hovedet med det tætklippede leverpostejfarvede hår stikker op over skranken. Når blikket ikke stirrer ud i luften, er det rettet mod de sorte Pumasko under det halvanden dag lange retsmøde.

- Der er ikke meget drabsmand i ham nu. Han indeholder meget af det, som en normal ung mand gør. Han er venlig og imødekommende, udtaler forsvarsadvokaten Henrik Dupont Jørgensen.

Dr.Jekyll-Mr.Hyde

Men selv om Dennis Friis Pedersen i dag ikke ligner en, der kunne finde på at hugge hele bladet fra sin syv centimeter lange foldekniv i halsen på en kioskekspedient under et røveri, så var det ikke desto mindre det, han gjorde mandag aften den 1. december sidste år. Det var ingen i tvivl om efter at have hørt og set beviserne fremlagt i retten.

Dennis Friis Pedersen var også klædt i lyse jeans, mørk sweater og sorte sko den skæbnesvangre decemberaften. Men den aften var han så langt fra den rolige unge mand, der sidste uge sad på anklagebænken.

Ejvind Corneliussens unge kollega så Dennis Friis Pedersen komme gående direkte mod hende udenfor Spilloppen. Han stirrede den unge kvinde direkte i øjnene.

Blikket skræmte hende fra vid og sans. Hun troede, han ville dræbe hende. Da han dagen efter blev varetægtsfængslet lynede det ondskabsfulde blik igen.

HenrikDupont Jørgensen er ikke et sekund i tvivl om, at denne Dr. Jekyll-Mr. Hyde ændring i Dennis Friis Pedersens person skyldes manglende behandling for hans sygdom.

Paranoid skizofren

Dennis Friis Pedersen blev født i marts for snart 30 år siden. Han nummer tre i en søskendeflok på fire. Han er en normalt begavet ung mand, som går i lære som mekaniker. Han når dog aldrig at rode i biler.

Diagnosen paranoid skizofren får Dennis Friis Pedersen første gang i 1999. Samme år og året efter blev han fire gange dømt for vold. Det vurderes af flere som et udslag af hans sindssygdom. Dennis Friis Pedersen fik omkring ti måneders fængsel for at kaste en stol efter en offentlig ansat, for at slå med en proper næve og senere for at uddele lussinger til drenge på gaden. I fængsel gav Dennis Friis Pedersen en medfange et knæ i ansigtet, mens han holdt hans hoved.

Dennis Friis Pedersen har været indlagt i alt otte gange. Han blev sidst udskrevet juni 2003 - et halvt år før røveriet.

Hvorfor Dennis Friis Pedersen valgte at vende rundt på hælene og tildele Corneliussen det dræbende stik, forbliver et mysterium. Politi og anklager kan kun gætte på, at røveren blev genkendt. Han var kommet i kiosken hver dag i et halvt år.

En ting ligger fast. Dennis Friis Pedersen var svært forpint og dybt psykotisk, da han blev anholdt. Han havde ikke taget sin medicin i flere uger op til røveriet.

Efter snart et år på den lukkede psykiatrisk afdeling i Middelfart er hans tilstand i bedring på grund af den medicin, han får.

Dennis Friis Pedersen er dømt til anbringelse på en lukket afdeling. Han søger nu om at komme væk fra Middelfart.

Mekanikeren der blev drabsmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce