7. klasser fra Ejby Skole og Hyllehøjskolen fik tirsdag en forsmag på det maritime liv, da de var med til premieren på et nyt landsdækkende formidlingsprojekt om havets forunderlige verden.

Middelfart: Det er ikke hver dag, at et maritimt formidlingsprojekt bliver skudt i gang i Middelfart.

Men det var ikke desto mindre tilfældet tirsdag, da "Hovedet i Havet" fik premiere på Gl. Havn.

Elever fra 7. klasserne på Ejby Skole og Hyllehøjskolen var som de første inviteret indenfor på forskningsskibet Aurora, hvor de kunne stifte nærmere bekendtskab med, hvad der sker under havoverfladen.

- Vi vil gerne have, at de får en interesse for havet og begynder at tage et ejerskab for denne del af naturen, så de får øjnene op for, at der også sker ting og sager derude. Hvis der ligger døde køer på markerne, og træerne er gået ud, er der helt sikkert nogle, der råber op. Men iltsvind i havet er nødvendigvis ikke noget, man kan se, fortalte Signe Brokjær Nielsen, der er projektkoordinator på Institut for Bioscience på Aarhus Universitet, der står bag "Hovedet i havet".

Middelfart er for tiden vært for en konference om havpattedyr, så derfor var det oplagt, at der blev taget hul på projektet i bæltbyen.

  • Skovrider_Henrik_(2015)_016

    Af:

    Jeg er journalist og jourhavende på Fyens.dk.