Marinabyggeri: Servicekaj bliver første store etape

Sådan kommer den nye marina til at se ud, når den er færdig. Hvornår det er, vides ikke, men til efteråret går byggeriet af den nye servicekaj i gang. Illustration: Land+ Landskabsarkitekterne

Marinabyggeri: Servicekaj bliver første store etape

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middelfart Kommune tager for alvor hul på det store marinabyggeri til oktober.

Middelfart: Øens sejlfolk må væbne sig med tålmodighed lidt endnu, for den store plan, som på sigt skal forvandle Middelfart Marina til et moderne sejlermiljø med rekreative områder, gangbro, lækker sandstrand og maritimt formidlingshus, bliver søsat til oktober.

Sejlersæsonen er ifølge vej- og trafikchef i Middelfart Kommune Uffe Høybye en væsentlig årsag til, at kommunen ikke går i gang til sommer.

- Vi går snart i gang med den kedelige del, og den går ud på at lave en vinterplads til opbevaring af både. Det arbejde kan vi kun lave, når bådene ikke optager pladsen. Vi fjerner også et autocamperområde, som vi erstatter med et nyt. Det er i småtingsafdelingen, det vi laver i løbet af sommeren. Det er først til efteråret, at vi kaster os over fjernelse af Bro ni og opførelsen af en ny bro samt anlæggelse af servicekajen, for snart er sæsonen i gang, og det duer ikke, at vi bygger og brager, når folk kommer der for at få fred og ro. Desuden er bådpladserne ved Bro ni lejet ud, så vi kan først komme til til efteråret, forklarer han.

Planen er, at servicekajen og den nye bro står klar til foråret.

Middelfart marina
Grundtanken med den nye marinaplan er at modernisere området og skabe sammenhæng mellem marinaen og resten af byen.

Der er lagt vægt på flot arkitektur og flot design.

Området vil få:

Vinteropbevaring til både

Attraktiv indkørsel til området

God mulighed for cykelparkering

Moderne affaldsortering

Stier og områder til events

Handicapvenlig adgang

Udekøkken

Strandpromenade

Tribuner til vandet

Udsigtsbro

Havbadebroer

Opbevaringsskure

Formidlingshus

Kilde: https://marinaplan.middelfart.dk

Formidlingshuset

En af de store planer for marinaen er tilføjelsen af et maritimt formidlingshus, som Uffe Høybye p.t. ikke kan gå i detaljer om, da kommunen endnu ikke ved, hvornår huset bliver bygget.

- Ambitionen er, at vi gerne vil etablere et formidlingshus, der er så interessant, at eksterne samarbejdspartnere vil være med i projektet, og dermed være med til at finansiere byggeriet.

- Tidsplanen for formidlingshuset er, at vi nedsætter en arbejdsgruppe af forskellige interne og eksterne interessenter til særskilt proces, der skal definere funktion, indhold, arkitektur, samarbejdspartner og finansiering for formidlingshuset.

- Jeg vil tro, vi starter arbejdet op umiddelbart efter sommerferien, men jeg kan på nuværende tidspunkt kun gisne om, hvornår vi kan komme i gang med at bygge formidlingshuset. Så det giver ikke megen mening, fortæller han.

Marinabyggeri: Servicekaj bliver første store etape

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce