Mange udrykninger: Sommerens usædvanlige tørke kostede dyrt

Branden på Randbøl Hede var bare én af mange naturbrande, som kostede overarbejdstimer hos TrekantBrand. Arkivfoto: Mette Mørk

Mange udrykninger: Sommerens usædvanlige tørke kostede dyrt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De mange naturbrande i løbet af den regnforladte sommer, betød usædvanligt mange overarbejdstimer for brandfolkene.

Det var på mange måneder en usædvanlig sommer i år.

Ingen regn og høje temperaturer gjorde naturen til en tikkende brandbombe, og rigtig mange gang i løbet af de to og en halv måned, hvor tørken stod på, stod mark og skov i lys lue.

Faktisk skete det så mange gange i de seks kommuner, som udgør TrekantBrands dækningsområde, at det gav cirka 4000 timers overarbejde for brandfolkene.

- Normalt bruger vi omkring 1000 timer på naturbrande på en normal sæson, men i år var det altså omkring 5000 timer, fortæller direktør i TrekantBrand, Jarl Vagn Hansen.

- Det er en helt atypisk situation. Jeg vil ikke betegne det som en katastrofe som sådan, men rent økonomisk er vi ikke dimensioneret til at klare så mange overarbejdstimer, fortsætter han.

Forhåbentlig en enlig svale

Direktør Jarl Vagn Hansen fortæller, at TrekantBrand ikke har nogen muligheder for at hente alle de timer ind ved at lade brandfolkene afspadsere det hele. Derfor er størstedelen af overarbejdstimerne blevet udbetalt.

- Det har kostet over en million kroner. Det er ikke penge vi har, men vi må tage det, som året kommer. Vi er jo nødt til at slukke de ildebrand, der er. Vi kan ikke slække på serviceniveauet, siger Jarl Vagn Hansen.

Han tilføjer, at Beredskabskommissionen har taget beløbet til efterretning.

I sit stille sind håber direktøren, at der kommer færre udrykninger resten af året, men rent statistisk er det dog ikke et særligt realistisk håb.

- Men så håber vi, at tørken var er en enlig svale. Hvis det er udtryk for en ny normalitet med så tør en sommer hvert år, har vi et vedvarende budgetproblem, vurderer direktøren.

Selvom sommeren kosterede dyrt rent økonomisk, så kan han samtidig konkludere ud fra brandfolkenes gode indsatser, at beredskabet viste sig at være særdeles robust.

- Rent materielt kan vi også klare større samtidige hændelser, men som det ser ud nu, kan vi ikke klare så mange hyppige hændelser, opsummerer han.

Mange udrykninger: Sommerens usædvanlige tørke kostede dyrt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce