Manden og månerne

63 år er ingen alder, illustrerede Rod Stewart, da han i aftes gav koncert for omkring 10.500 publikummere under Den nye Lillebæltsbro.
Foto: Peter Leth-Larsen

Manden og månerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det modne segment fik en ungdommelig oplevelse, da Rod Stewart gav koncert under broen

MIDDELFART: Mens solen endnu kun er på vej ned, er månen for længst stået op.

Eller rettere: Månerne. For der er masser af dem på plænen under Den ny Lillebæltsbro i aftes.

De sidder oven på issen af hver sin opretstående ejermand, og de samles på pladsen måske for at få en musikalsk genoplevelse af noget fra deres ungdom.

Det modne segment udgør flertallet, da Rod Stewart giver koncert i Middelfart - som det eneste sted i landet i denne omgang. 63 år er han efterhånden selv blevet. Men det er mange af publikummerne også.

Allerede klokken 17 åbnes portene, og folk begynder så småt at slentre ind. Nogle få magelige har medbragt sammenklappelige stole, men de fleste står bare op og sludrer. Mænd og kvinder i deres bedste alder, og også nogle der er lidt yngre. De har ikke travlt. Der er godt fire timer, til Rod'en går på, så de venter stille og roligt på, at der sker noget.

Og det gør der - som sædvanligt.
Smokie varmede op, før hovednavnet gik på scenen.
Smokie varmede op, før hovednavnet gik på scenen.
Foto: Peter Leth-Larsen

Mærkelige ting

Der sker altid mærkelig ting med vejrguderne, når der er rockmusik under Lillebæltsbroen. Så er det som om, de blæser på, hvis vejrprofeterne har lovet blæst og byger og drivende skydække. De blæser bare skyerne væk, så de kan se, hvad der sker dernede på scenen.

Fredag er der rimeligt mange skyer først på dagen - nogle store, tykke krabater, og også nogle der ser faretruende mørke ud.

Men hvad sker der så ud på eftermiddagen, mens folk valfarter til plænen under broen? Skyerne skynder sig væk, som kaldes der på dem fra andre egne af landet. Og den skarpe eftermiddagssol bader det tørre, gulbrune græs, mens tusinder af fodsåler tramper hen over det med retning mod den kæmpestore scene.

På scenen sker der også noget. Smokie går på for at varme op til Rod'en. Og selv om publikum stadig er i det lidt dovne hjørne, lykkedes det for bandet at iscenesætte en fællessang:

"Have you ever seen the rain?", synger alle.

Det er der ingen, der kan huske, at de har - i meget lang tid. Og slet ikke på denne efterhånden "sunny day".

Da Smokie er færdig, går Cecilie fra TV 2 Vejret for en sikkerheds skyld på scenen. Hun forsikrer, at meteorologerne har arbejdet hårdt for at sikre det solrige, tørre vejr - og at blæsten også vil lægge sig. Så ved man det.

Smokie slutter godt 20.15, og Rod'en er annonceret til at gå på scenen kl. 21 - et kvarter tidligere end først meldt ud.

- Så er der lige tid til at stille tørsten. Man skal sørge for at fylde væskedepoterne, lyder opfordringen fra scenen.

Men Rod Stewart hører åbenbart ikke til de scenekunstnere, der lader publikum vente. Klokken er præcis 20.53, da han danser ind på scenen iført sorte bukser, sølvglinsende jakke og skulderlangt, gyldenblond (!) hår.

- It's a heartache, begynder han, og det modne segment bryder ud i ungdommelige jubelråb og massive klapsalver.

Det er det her, de har ventet på. Det der for alvor kan få dem op at stå.

Og stolene til de magelige står tomme hen.

Manden og månerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce