Efter syv ugers sygemelding vender Middelfarts tidligere borgmester Steen Dahlstrøm mandag tilbage til byrådet. Det oplyser han i en pressemeddelelse søndag aften.

Det kom som en overraskelse, da Steen Dahlstrøm 25. august meddelte, at han ville holde en pause fra sit politiske arbejde i Middelfart Kommune. Endnu en overraskelse fulgte, da Dahlstrøm en uge senere, 1. september, meddelte, at han med øjeblikkelig virkning stoppede som borgmester.

Begrundelsen for pausen var ifølge Steen Dahlstrøm, at han havde brug for en pause "efter længere tids ekstraordinært stort arbejdspres, blandt andet i forbindelse med Ewii-sagen samt dødsfald i den nærmeste familie".

Da Steen Dahlstrøm 12. september fortalte, at han ikke agtede at stille op ved næste kommunalvalg 21. november, lignede det det endelige punktum for karrieren som lokalpolitiker og landets længst siddende borgmester.

Men otte dage senere så Dahlstrøm anderledes på det og havde besluttet sig for alligevel at stille op til endnu fire år i byrådet i Middelfart - dog uden at gå efter borgmesterposten. Og nu er han, efter syv ugers pause, klar til at tage det første skridt tilbage i det politiske arbejde.

Dahlstrøm: Energien er på vej tilbage

"Jeg har gennem de sidste syv uger været sygemeldt. Det forløb, jeg har været igennem, har gjort godt. Jeg har fået det bedre, og energien er på vej tilbage. Derfor genoptager jeg mit arbejde som medlem af Middelfart Byråd. Jeg har behov for at starte roligt ud. Det giver min nye position som menigt medlem af byrådet mulighed for," fortæller Steen Dahlstrøm i en pressemeddelelse søndag aften.

"Jeg vil i den kommende tid deltage i møderne i økonomiudvalget og byrådet samt de bestyrelser, jeg er udpeget til. Det vil give mig en arbejdsuge på i starten 6-8 timer, og det er jeg tryg ved," siger han.

Steen Dahlstrøm understreger i pressemeddelelsen, at han stadig har energi til at lægge et stærkt engagement i Middelfart Kommune.

"Jeg har altid været optaget af udvikling i hele kommunen - og vil fortsat være det. Sammen med de andre kandidater på den stærke socialdemokratiske liste vil jeg arbejde for, at Socialdemokraterne får et rigtigt godt valg," siger han.

Steen Dahlstrøm trådte ind i Middelfart Byråd 1. januar 1982. Fire år senere blev han borgmester.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Fyens.dk og vinskribent for Fynske Medier.

Mere om emnet

Se alle
Lokalredaktør: Dahlstrøms comeback skaber forvirring

Lokalredaktør: Dahlstrøms comeback skaber forvirring

23
Comeback: Steen Dahlstrøm genopstiller alligevel

Comeback: Steen Dahlstrøm genopstiller alligevel

3
Slut med politik: Steen Dahlstrøm genopstiller ikke

Slut med politik: Steen Dahlstrøm genopstiller ikke