Byens Autolak har forladt Brovejen - ny ejer har planer om boliger på hjørnet af Brovejen og Danmarksvej.

Middelfart: En eopoke på næsten 80 år med autolakereri på hjørnet af Brovejen og Danmarksvej sluttede for nogle dage siden, da Byens Autolak forlod adressen for i stedet at flytte i dobbelt så store lokaler på Fynsvej 45. Der er nu i stedet udsigt til mellem seks og otte lejligheder på grunden. Det er i hvert fald de planer den nye ejer, byens Citroën-forhandler Preben Pedersen, barsler med.

Han har overtaget grund og bygninger af autolakerer Michael Andersen for 1,4 millioner kroner med henblik på at sælge stedet videre til et boligselskab eller en boliginvestor.

- Grunden er på 1500 kvadratmeter, og kommunen har allerede nu givet grønt lys til opførelse af i hvert fald seks lejligheder. Jeg har talt med et par fagfolk, som påstår, at man skal op på otte lejligheder før, det er en rentabel investering. Og så må vi jo se, om kommunen vil give lov til det. Men jeg skal ikke være ejendomsmand, jeg har købt for at sælge det videre, forhåbentlig med en lille fortjeneste, siger Preben Pedersen.

 

En slags mageskifte

Handlen mellem Preben Pedersen og Michael Andersen er sket som en slags mageskifte. Preben Pedersen ejede Fynsvej 45, som Michael Andersen nu er rykket ind i. Nogen byttehandel har der dog ikke været tale om, Michael Andersen måtte betale dobbelt så meget for Fynsvej 45, som han fik for Brovejen 101, som han har ejet de sidste 12 år.

Preben Pedersen overtog Fynsvej 45 i december sidste år, da Middelfart Autolakering måtte lukke efter økonomiske problemer. Den lokale autoforhandler gav dengang 2,35 millioner kroner for stedet.

Michael Andersen er godt tilfreds med de to handler og især glad for at være kommet i nyere og større lokaler.

- Vi har den sidste tid på Brovejen måtte sige nej til flere og flere kunder, fordi pladsen var for trang. Rammerne var efterhånden også noget nedslidte, så vi har fået nærmest perfekte rammer på Fynsvej 45, som er opført i 2000, siger Michael Andersen, der har fem ansatte og primært beskæftiger sig med lakering af personbiler, typisk forsikringsskader.

 

 

 

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.