Mænd med en mission

Stationskoordinator Dennis Thode Pedersen er stolt af at kunne drive en station som den i Middelfart, hvor der er dygtige og kompetente folk inden for rækkevidde. Alle smider, hvad de har i hænderne, når alarmen lyder, og det er nødvendigt hvis en station med tilkaldebrandmænd skal fungere.

Mænd med en mission

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kræver et større strategisk arbejde at få en station med tilkaldebrandmænd til at fungere. Det er stationskoordinator Dennis Thode Pedersen, der lægger puslespillet.

Middelfart: Når personsøgeren bipper og alle mand vælter ind i bilerne, så har de den samme mission: at gøre en forskel. Ordene "gøre en forskel" går igen og igen, når man taler med brandmændene. Det bliver det også nødt til, for det er mere end et job at være brandmand. Alt andet i ens liv skal tilpasses, så man kan komme af sted, når alarmen går. Sådan er det nødt til at være, for ellers kan man ikke få en station som den i Middelfart, ja og alle andre stationer i landet for den sags skyld, til at fungere. Kun de større byer har døgnbemandede brandstationer.

- Her har alle én mission, og man kan ikke spille en rolle, man ikke har, forklarer Dennis Thode Pedersen. Med det mener, han, at de situationer, brandmændene kan komme til at stå i, vil afsløre ens sande jeg.

Altid på udkig

Sammenholdet på stationen gror sig stærkt ud af de intense situationer, der naturligt opstår, når man redder folk fra brand og ulykkessteder.

Stationskoordinatoren prøver så vidt muligt at sikre, at de nye brandmænd får lov at vokse med opgaven. Derfor er alle meget opmærksomme på, at ingen bliver sat over for større opgaver, end de kan håndtere. Det er vigtigt, at bemandingen altid er afstemt efter at sikre gamle og nye kræfter på køretøjerne, når de kører ud.

Det kræver et konstant øje på holdet for at sikre sig, at der hele tiden er brandmænd nok at kalde på, når der er brug for det. Også på den lange bane.

- Jeg er altid på udkig efter nye brandmænd. Det tager halvandet til to år, før en ny mand er oplært, så hvis jeg ved i god tid, at én vil stoppe eller gå på pension, så skal jeg have fat i en ny, siger han. Og der findes flere gode muligheder for at finde nye, gode folk.

Juleaftensdag strømmede det ind med nysgerrige, da stationen inviterede til "åben garage". Mellem 700 og 1000 mennesker brugte formiddagen på stationen sammen med børnene, og arrangementer som dette er en god mulighed for stationskoordinatoren at kunne så frø i en eventuel kommende kollega eller stikke en finger i jorden, om der skulle være et menneske derude, der kunne blive en del af holdet.

En brandmand i maven?

Dennis Thode Pedersen oplever kæmpe interesse fra lokalbefolkningen og kæmpe velvilje fra de lokale arbejdsgivere og familier, der lader deres medarbejdere og samlevere stikke af fra tid til anden. Men det er også nødvendigt for at drive en brandstation på den måde.

- Hvis ikke det fungerede, så kunne vi ikke drive en station som denne. Enten skulle den nedlægges, eller også skulle den drives af faste folk, og det er dyrt, siger han.

Derfor vil han gerne opfordre alle, der skulle have en brandmand eller -kvinde i maven, til at søge ind på stationen.

- Vi vil rigtig gerne snakke med alle, der måske kunne have interessen. Så kan vi lære hinanden og kende og se, om det ikke kan lade sig gøre. Vi kunne godt bruge en enkelt kollega mere lige nu. Brandstationen i Middelfart har aldrig været i bedre form end tilfældet er nu. Vores faciliteter, udstyr og mandskab er yderst robust, og vi er gearet til at løse alle tænkelige situationer, der kunne opstå i Middelfart og omegn, siger han.

Mænd med en mission

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce