Båring: To af de tre mænd, som i fjor blev anholdt og sigtet for blandt andet at stå bag et overfald med en machete i et sommerhusområde ved Båring Vig, får deres sag afgjort ved Retten i Odense onsdag og torsdag i denne uge.

Mændene er blevet tiltalt for at have lokket en far og hans datter i baghold. De troede, de havde fået kontakt med en, der ville sælge en Iphone 6 via Guloggratis.dk, og derfor kørte de til Eskelundsvej ved Båring Vig 1. juni 2015 om aftenen.

I stedet for en handel om mobiltelefonen blev de overrasket af to maskerede mænd med en machete og en pumpgun.

De forlangte penge, og det endte med, at faderen blev ramt i hånden af macheten.

Kort tid efter blev først to mænd og dernæst en tredje mand anholdt for overfaldet og sidenhen varetægtsfængslet.

Én mand dømt

Den tredje mand har allerede fået sin dom. Det skete 14. december i fjor, hvor han blev idømt to og et halvt års fængsel for sin andel i machete-sagen og adskillige andre lignende røverier.

Det oplyser anklager Klaus Lauridsen.

Han fortæller, at der er flere årsager til, at sagen mod de tre mænd ikke er blevet afgjort på én gang.

- Der har været nogle forskellige undersøgelser omkring nogle personlige forhold, hvilket gjorde, at sagen trak ud. Desuden kunne den anden sag afgøres som en tilståelsessag, og det kan de to andre her ikke, siger Klaus Lauridsen.

Flere sager

Mændene er tiltalt for i alt 29 forhold. En del af dem går på bedrageri, som den ene er tiltalt for. Men der er også ni sager om røveri eller forsøg på røveri.

- Det er typisk forhold, som handler om, at de annoncerer mobiltelefoner til salg, og så er de tiltalt for at have begået røveri mod de personer, der retter henvendelse, siger Klaus Lauridsen.

Sagerne har fundet sted både på Fyn og i Jylland.

  • Skovrider_Henrik_(2015)_016

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Middelfart, hvor jeg blandt andet dækker det politiske liv og kommunens udvikling.

Mere om emnet

Se alle
Ikke første gang: Macheterøver fra Båring to år i fængsel

Ikke første gang: Macheterøver fra Båring to år i fængsel

Tre mænd fortsat bag tremmer

Tre mænd fortsat bag tremmer

Røveri-sigtede stadig i fængsel

Røveri-sigtede stadig i fængsel