Luftakrobatik, kvinder og kaffe

Kjeld Christiansen og hans makker er på fast arbejde højt til vejrs. De bruger sommeren på at male el-master, mens de snakker om kvinder.

Luftakrobatik, kvinder og kaffe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NORDVESTFYN:Der sidder to mænd i en gittermast.

Mændene maler og maler og maler, og mens de maler snakker de om alt det, der optager mænd, som har tid til at vende livets store temaer: kvinder i gennemsigtige sommerkjoler, kvinder i badetøj, sportspiger i cykelshorts, kvinder i g-strengstrusser, kvinder uden en trevl på kroppen og så selvfølgelig hvornår det er tid til den næste kaffepause.

Kjeld Christiansens firma, Fyns Træfældning og Topkapning er i færd med at male 32 elmaster på strækningen mellem Nørre Aaby og Skrillinge. Arbejdet foregår i op til 26 meters højde. Så det gælder om at holde tungen lige i munden, mens gittermasterne smøres ind i den røde grundmaling.

- Det er ikke et job for folk med højdeskræk, forklarer Kjeld Christiansen, som Stiftstidende har lokket ned på jorden til en cigaret og en snak om elmaster og kun elmaster.

- Ved at male masterne forlænger man levetiden i 15-20 år. Altså masternes levetid. Vores forkortes vel lidt. Det er en stærk grundmaling, vi har i spanden, griner Kjeld Christiansen.

Han forklarer videre, at der ikke er risiko for at komme godt i stødet. Imastens ledninger løber normalt 60.000 volt. Men hovedafbryderen på Fynsværket er slået fra, når de to malere kravler i nærheden af ledningerne.

- Vi kontrollerer det med en lang spændingstester, inden vi nærmer os ledningerne. Hvis den lyser grønt, kan vi godt kravle op uden risiko for at blive stegt. Hvis der havde været spænding i ledningerne, kunne der springe en såkaldt lysbue fra ledningerne til os. Det fungerer næsten som et lyn. Hvis man bliver ramt, er det slut, siger Kjeld Christiansen.

Maleropgaven udfører han og makkeren for Vestfyns Elanlæg i Nørre Aaby. Og det er fast arbejde i et godt stykke tid. De to akrobatiske malere når fire master om dagen. Når de er færdige med alle 32 master, kan de starte forfra med den grønne maling, der skal dække grundmalingen og få masterne til at falde i et med naturen.

- Bliver det ikke trivielt at sidde i toppen af en mast og male?

- Næh, det er ikke værre end så meget andet arbejde. Hvis vi keder os, snakker vi om bare lidt om...
Maleropgaven på elmasterne er ikke for folk med højdeskræk.
Maleropgaven på elmasterne er ikke for folk med højdeskræk.

Luftakrobatik, kvinder og kaffe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce