Lotto-vindere står i kø på Vestfyn

Her hos OK Plus & Grillen på Jyllandsvej har en heldig vinder scoret fem millioner kroner i lotto. Mikaela Møller Christensen, der er ekspedient, fortæller, at den største gevinst hidtil i forretningen er 30.000 kroner.
Foto: Jan bonde

Lotto-vindere står i kø på Vestfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For sjette gang på to år gik hovedgevinsten i lotto til en spiller fra Middelfart Kommune.

Chancen for at vinde i lotto er bare 1:8347680. Det gør det mere sandsynligt at blive ramt af lynet, men det er de tilsyneladende ligeglade med i Middelfart.

Da de syv lottotal blev udtrukket i lørdags, stemte de i hvert fald overens med tallene på en kupon, som er købt på en tankstation i Middelfart.

Og det var intet mindre end sjette gang på bare to år, at den store lottogevinst strøg til Fyns vestligste kommune. Så vidt vides, er der ingen fra kommunen, som i samme periode er blevet ramt af lynet.

- Det er jo et fantastisk held, de har i Middelfart Kommune, og det ser ud til, at det også varer ved her i 2010, siger Karen Minke, der er informationsmedarbejder ved Danske Spil.

Heldigt, men sandsynligt

Middelfart Kommunes befolkning udgør under 0,7 procent af befolkningen.

Men med den nyeste gevinst, har de godt 37.000 indbyggere nu snuppet næsten tre procent af samtlige store lottogevinster de seneste år. Det virker ikke bare heldigt, men også usandsynligt.

Men det ville faktisk være mere usandsynligt, hvis alle kommuner fik lige stor andel af gevinsterne. Det forklarer statistiker og lektor ved Københavns Universitet Anders Tolver Jensen.

Begrebet hedder statistisk varians, men det er de heldige borgere i Middelfart Kommune sikkert bedøvende ligeglade med - og det erkender statistikeren da også.

- Det kan da godt betyde, at der bliver købt flere lottokuponer i Middelfart, og de derfor får en større andel af gevinsterne, men sandsynligheden for at vinde på den enkelte kupon er altså ikke større, forklarer han.

Lotto-vindere står i kø på Vestfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce